U ponedeljak 18. marta u Domu kulture u Kotlujevcu biće održan humanitarni koncert za porodicu Zdravković, kojoj je početkom februara ove godine zbog neispravnog dimnjaka izgoreo krov.

U požaru koji se 8. februara dogodio u Podgoričkoj ulici, u Kotlujevcu, porodica Zdravković ostala je bez krova nad glavom. Vatrena stihija odnela je ceo krov i karatavan, a kako porodica živi samo od socijalne pomoći i jedne penzije, šteta sve do sada nije mogla da se sanira, prenosi „Radio Magnum“.

Da problem bude još veći, dvoje dece u toj porodici boluje od Apertovog sindroma, pa se trenutno nalaze u bolnici u Beogradu. Vladica Zdravković je uz pomoć svoje majke Jelke Milanović, uspeo da ovih dana započne radove na sanaciji krova. Međutim, dovoljno novca za ostale radove, nema.

Kako porodici Zdravković nedostaje novca za završetak krovne konstrukcije večeras će u sali Doma kulture u Kotlujevcu biti održan humanitarni koncert.

U programu učestvuju KUD „Penzioner”, Folklorna sekcija Društvo Roma Zaječar, Gradski folklorni ansambl „Zo-Ra”, Vokalni sastav „Ž-dur”, Pevačka grupa „Jelek” i orkestar „3 u 1”.

Početak koncerta zakazan je za 19 sati, a cena karte iznosi 100 dinara.

Organizatori humanitarnog koncerta su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” Zaječar, KUD „Penzioner” i peta mesna zajednica „Kotlujevac”.

 

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here