fbpx
Društvo Politika

Zbor građana u naselju Višnjar: Potrebna nam je POMOĆ za rešavanje gorućih problema! (VIDEO)

Živeti u 21. veku a gaziti blato, nemati kanalizaciju i loša ulična rasveta samo su neki od problema, koje su istakli meštani naselja Višnjar i Grljanskog puta, na zboru građana koji je večeras održan u organizaciji Saveta 1. Mesne zajednice.

I građani ali i članovi Saveta Mesne zajednice saglasni da grad mora više da uradi na rešavanju svakodnevnih problema meštana naselja Višnjar i Grljanskog puta kao i ostalih rubnih naselja u Zaječaru.

Znamo da je situacija teška i da je grad u finansijskim problemima, ali nas posebno pogađa što i stvari koje se u ovim naseljima urade ili se ne urade do kraja ili se uradi vrlo loše. Na posipanje puteva rizlom smo navikli, međutim u pojedinim ulicama je to vrlo loše urađeno, pa je u tim ulicama stanje lošije nego što je bilo – istakli su meštani naselja Višnjar.

Predsednica Saveta 1. Mesne zajednice, Marlena Tobović, obavestila je prisutne da je Mesna zajednica još u julu uputila dopis Gradskoj upravi sa zahtevom da se uradi tamponiranje puteva u naselju Višnjar, koje se sada realizuje. Ona je dodala i da Mesna zajednica reaguje kad god se građani obrate sa nekim problemom i istakla da je u dosta slučajeva vrlo brzo rešen problem sa uličnom rasvetom.

Kao jedan od velikih problema meštani su istakli i problem bezbednosti dece koja da bi stigla do škole, moraju proći kružni tok kod bolnice. Tu nema ni pešačke staze niti pešačkog prelaza.

Na zboru je takođe konstatovano da je veliki pomak to što se aktuelni Savet Mesne zajednice brine za probleme meštana i da je posle niza godina, neko došao i kada nije izborna kampanja da sasluša i pokuša da nešto uradi za ova dva prigradska naselja.

Član Saveta 1. MZ i odbornik u Skupštini grada, Miloš Stojadinović, izrazio je zabrinutost što Gradska uprava ne tretira sve mesne zajednice na isti način, i što nisu prepoznali energiju i želju članova MZ da se građanima pomogne što je jedino moguće zajedničkim snagama.

Gradonačelnik deli građane na one koji su za njega i one koji nisu i umesto da radi u interesu svih građana, on nešto malo radi samo tamo gde je dobio glasove – istakao je Stojadinović.

On je dodao da su u svim rubnim naseljima obišli sve lokacije, evidentirali sve probleme i o tome obavestili Gradsku upravu.

Član Saveta 1. MZ i odbornik u Skupštini grada, Miša Stanojlović, istakao je da grad Zaječar mora da usvoji detaljni plan regulacije kako bi se pristupilo konačnom rešavanju problema kanalizacije u naselju Višnjar i na Grljanskom putu. Dok god ne postoji plan regulacije mi smo na nuli, ne možemo ništa da uradimo, možemo jedino svake godine da „valjamo“ rizlu i to će nam biti najveći pomak.

Veliki problem u ovom delu grada je i to što se radi o poplavnom području, ali većina jaruga i kanala se nalazi na privatnim posedima. Kada Savet MZ uputi zahtev Gradskoj upravi za čišćenje kanala dešava se da neko dozvoli a neko ne dozvoli da se uđe na taj privatni posed – izjavio je Stanoijlović.

Na kraju zbora, usvojen je zaključak da se ovakvi skupovi trebaju češće održavati u narednom periodu i da se zajedničkim snagama većina problema može rešiti.

Dodaj komentar