Društvo

Zavod za javno zdravlje „Timok“ obeležio slavu

Praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana, zaštitnika lekarske profesije, obeležili su u četvrtak, 14. novembra zaposleni u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru.

U prisustvu sveštenstva i mnogobrojnih zvanica, tradicionalno je prerezan slavski kolač, nakon čega se prisutnima, u ime menadžmenta ustanove, Upravnog odbora i svih zaposlenih, obratila Slađana Ristić, direktorka Zavoda, podsećajući na svetitelje koji su, po legendi, besplatno lečili ljude, kao i na humanost lekarske profesije.

„Zavod za javno zdravlje “Timok” Zaječar tradicionalno već 25 godina obeležava svoju krsnu slavu Sveti Kozma I Damjan posvećenu lekarskoj profesiji i shodno tome sledimo put i nastojimo da naše poslove i zadatke izvršavamo u duhu pravoslavlja, u duhu Svetog Kozme i Damjana, kako su nas i verovanja i predanja o njima učila”, istakla je Ristić.

Dosadašnji kolačar Dragan Paunović predao je slavski kolač novom kolačaru, Milanu Cvetiću.

„Danas obeležavamo slavu posvećenu svetiteljima koji odlikuju našu zdravstvenu profesiju i koji nam daju duh pravoslavlja i podsećaju na legendu koja kaže da su ti svetitelji u to vreme lečili bolesne i nesposobne, ne zarad para i ličnog bogatsva već Boga radi. Tako i mi u duhu tog vremena i u duhu tih učitelja nastavljamo put bavljenja našom humanom profesijom“, istakla je Ristić.

„Obeležavanje slave zaječarskog Zavoda jedan je od načina da se sumiraju i rezultati rada ove ustanove koja je osnovana 1953. godine a na sadašnjoj lokaciji je od 1964. godine“. rekla je direktorka ove zdravstvene ustanove.

Prema rečima Slađana Ristić, direktorke Zavoda, korisnici su uvek na prvom mestu.

„Zaječarski Zavod od 2011. godine sa novim menadžmentom i sa novim rukovodstvom izgrađuje jednu novu politiku naše kuće, izgrađuje politiku savremenog koncepta poslovanja, baziran na evropskim principima. Naša politika je bazirana na tome da korisnici naših usluga budu zadovoljni a kvalitet naših usluga prilagođavamo upravo njima2, kaže Ristić.

Obeležavanju slave, prisustovali su predstavnici lokalne samouprave, zdravstvenih ustanova, kulturnih i obrazovnih institucija, preškolskih i školskih ustanova i mnogobrojni prijatelji zaječarskog Zavoda.

1 komentar

  • A bre ovo ko na partijskom sastanku koalicije SNS + SPS + PUPS + megatrend i mora da ispadne
    nešto mnogo dobro i pametno.

Dodaj komentar