fbpx
Politika

Zahvaljujući Forumu žena „Pokreta za Krajinu“ prikupljene nove zalihe krvi

Forum žena i omladina „Pokreta za Krajinu“ danas su u prostorijama stranke organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

pzk krv 1

Akciji su se odazvali pojedini članovi stranke, simpatizeri i ljudi koji žele da pomognu kako bi se obezbedile neophodne zalihe krvi.

Doktor Dragan Glišić, načelnik zaječarske Transfuzije kaže da su zadovoljni odzivom i podseća da je u letnjem periodu uvek mali broj dobrovoljnih davaoca krvi.

pzk 2 krv

„Svaka dobra volja nam je dragocena. Ovakve akcije kada izadjemo na teren nam dobro dodju kako bi smo koliko toliko prikupili zalihe koje su nam neophodne za funkcionisanje našeg Zdravstvenog centra“, kaže Glišić i dodaje:

„U prethodnom periodu nedostajale su nam A pozitivna i A negativna krvna grupa. Nadamo da će se sada stanje koliko toliko popraviti. Naravno uvek ima krvi za najurgentnije stvari“.

Glišić dodaje i da će sledećeg četvrtka biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Timočkoj eparhiji.

pzk 3 krv

Lenka Tošić, predsednica Foruma žena „Pokreta za Krajinu“ kaže da nakon dužeg vremena Forum počinje ponovo aktivno da radi.

„Danas Forum žena „Pokreta za Krajinu“ organizuje prvu akciju posle dužeg vremena. Sa aktivnostima nastavljamo u narednom periodu i brojne akcije su u planu“, kaže Tošić.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar