Servisne informacije

Vreme – Toplo, ali nestabilno, u istočnoj Srbiji crveni meteoalarm!

vreme prognoza
foto: zajecaronline.com

Vreme – Promenljivo, toplo i nestabilno. Ujutro i pre podne ponegde kiša, a ređe i pljuskovi s grmljavinom, dok će u drugom delu dana pljuskovi s grmljavinom biti češći i izraženiji. Lokalno se očekuju i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije povremeno jak jugozapadni, kasnije posle podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 24 do 30 stepeni.

U Zaječaru jutro sunčano, ali nas tokom dana očekuje vrlo nestabilno vreme. Već do podneva mogući su kratkotrajni pljuskovi, a uveče najavljene su izolovane oluje sa grmljavinom. Temperatura od 16, maksimalno do 26 stepeni. Vetar slab, ispod 10 km/h.

Sutra sunčano i toplo.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLjAVINSKE NEPOGODE (za 03.06.2024.)

Danas (03.06.) veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, sa jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. U većem delu zemlje izdat je narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Za više detalja pogledajte: Meteoalarm i Animiranu radarsku sliku.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar