fbpx
Društvo Politika

Vladimir Petković: Zaječarci nemojte da gvirite, podignite roletne – imaćete jasniju sliku (VIDEO)

Na četvrtom građanskom protestu #1od5miliona održanom u petak 8. februara u Zaječaru, okupljenima se obratio i Vladimir Petković Ziggy, bubnjar protesta koji je protekle nedelje u centru grada napadnut zbog bedža koji je nosio.

Ne znam da li ste verovali da tako nešto može da se dogovi u našem mirnom gradiću i to u sred bela dana u pola tri popodne? I to zbog čega? Zbog bedža – Sramota – konstatovao je Petković.

On je poručio da bedževe neće skidati već će dodati još koji i upitao šta da se u tom trenutku u toj situaciji našao neko ko ne zna da se odbrani?

Petković je ocenio da su od ovog napada još strašniji komentari na društvenim mrežama i naveo primer odbornika Srpske napredne stranke koji ga je nazvao rasistom.

On je zatim okupljenima pročitao neke od komentara na društvenim mrežama upućenih od strane aktivista i odbornika Srpske napredne stranke:

Treba češće da vas biju, gde su ti rane junače, tako ti i treba kad hoćeš da rušiš našeg najboljeg predsednika Vučića, nije mu ništa video sam ga u gradu malopre…

Pa šta treba, da se zaključam u kuću i ne izlazim više nikad? – upitao je Petković.

On je dodao da se u našoj državi vodi hajka na profesore, na glumce i novinare koji objektivno informišu.

Kod nas u Zaječaru novinari trpe zulum od strane jednog čoveka i njegovih botova, da, govorim o Bošku Ničiću. Taj Boško moje kolege naziva takvim imenima da vam prosto bude muka da slušate!

Da li ste se zapitali zašto njih? Pa zato što na njihovim portalima ukazuju na prevare, ukazuju na partijska zapošljavanja i zato što ukazuju na realne probleme koje imamo u Zaječaru i koje treba rešavati, a ne gurati pod tepih – istakao je Petković.

Petković je upitao, kada jednog novinara gradonačelnik Boško naziva zecom, a onda postavi fotografiju na svom profilu “zec na ražnju”, na šta je tu mislio?

Ljudi, zar to nije bolesno? Zar to nije poziv na nasilje? – upitao je Petković.

On je podsetio Ničića da je na izborima dobio veliki broj glasova zato što ljudi nisu mogli više da gledaju Sašu Mirkovića i Velju, gradonačelnika koji nije sme da pisne dok je Mirković bio tu, ali je odmah posle izbora Ničić prevario Zaječarce i preleteo u SNS.

Petković je na kraju poručio Zaječarcima: Nemojte da gvirite, podignite roletne, imaćete jasniju sliku!

Pogledajte snimak govora:

Dodaj komentar