Društvo Kultura

VII Kamp klasične muzike od 15. do 21. avgusta u Zaječaru

U Zaječaru će u periodu od 15. do 21. avgusta biti održan VII Kamp klasične muzike.

Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke Krajine- Centar za kulturu ,,Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem iz Zaječara organizuje za učenike instrumentalnog odseka muzičkih škola i studente akademija Srbije i regiona, Sedmi Kamp klasične muzike, koji će biti održan u Zaječaru, u periodu od 15.do 21. avgusta 2022. godine.

Kamp će ove godine okupiti oko 30 polaznika. Eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači će u prostorijama OMŠ „Stevan Mokranjac“, u okviru osmočasovnih dnevnih aktivnosti, vršiti edukaciju za instrumente:

klavir – prof. Jokut Mihailović,

violina – prof. Marko Josifovski,

gitara – prof. Vera Ogrizović,

flauta – prof Ljubiša Jovanović,

solo pevanje – prof. Katarina Jovanović,

violončelo –prof. Sandra Belić,

violina- prof. Robert Lakatoš ,

klavirska saradnja- prof. Uki Ovaskainen

Ovo će biti sedmi put kako se Kamp klasične muzike održava u našem gradu. Zaječar je već postao prepoznatljiv u našoj državi i regionu po klasičnoj muzici, zahvaljujući profesorima i polaznicima koji su u našem gradu tih dana.

Tradicionalno na lokalitetu Feliks Romulijan u sredu, 17. avgusta 2022. godine sa početkom u 20:30 sati, biće održan „Koncert pod zvezdama“, na kome će u ulozi izvođača biti profesori-predavači.

Završni koncert polaznika Kampa biće održan u Pozorištu 20. avgusta od 18 sati.

Dodaj komentar