fbpx
Politika

(VIDEO) SKANDAL NA ZVEZDARI 4 napadača sa kapuljačama napali Vučkovićevu, Božovića i Šutanovca!

foto: printscreen

Grupa nasilnika fizički nasrnula na poslanike i aktiviste DS na Zvezdari, saopštila je DS

Jutros je organizovana grupa nasilnika fizički nasrnula na narodne poslanike Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca i aktiviste Demokratske stranke koji su razgovarali sa građanima na Zvezdari.

Na pijaci Đeram u Beogradu, prilikom razgovora sa građanima, jutros u 9.45 sati napadnuti su funkcioneri Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković, Dragan Šutanovac, Balša Božović i Ivan Stefanović, potvrdio je  predsednik Gradskog odbora DS Beograd Balša Božović. Prema rečima Božovića, policija je intervenisala posle poziva iz DS, napadači su se razbežali, a funkcioneri DS nisu povređeni, ali je lakše povrede zadobio jedan aktivista DS kojem je ukazana lekarska pomoć. U momentu kada je četvoro funkcionera ove stranke, u okviru redovnih izbornih aktivnosti, razgovaralo sa građanima na pijaci Đeram, precizirao je Božović, četvorica napadača sa kapuljačama došla su sa pijace sa pivskim flašama u rukama.

„Počeli su da dobacuju, da bi razbili flaše, nasrnuli na članove DS, uz uzvike kako bi nas trebalo izbosti, da bi nas potom gađali bocama“, objasnio Božović. Policija je stigla petnaestak minuta pošto je pozvana, dodao je Božović, a kada su se policajci pojavili, napadači su se razbežali. Povređeni aktivista DS je odvezen, kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć, dok su funkcioneri stranke dali izjave policiji. „Ovo je ligična posledica političkog i medijskog progona u poslednje četiri godine“, ocenio je Božovič. On smatra da Srbija, u kojoj je zabranjeno drugačije mišljenje, ne može da bude bezbedna. „Upozoravali smo da je Beograd jedan od najnebeznednijih gradova u Evropi. Borili smo se devedesetih godina protiv ovakvog nasilja, u kojem nikada nije otkriven krivac, a ne očekujem da će i danas biti otkriven krivac“, rekao je Božović.

Izvor: kurir.rs

Dodaj komentar