Društvo

Vedro i sunčano, 24°C u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti sunčano i vedro, popodne ponegde naoblačenje sa kišom.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i malo toplije vreme. Pre podne na jugozapadu, a posle podne i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren jugozapadni, uveče na severu u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 5°C do 12°C, najviša od 21°C do 25°C.

U Zaječaru sunčano i vedro. Duvaće slab, jugozapadni vetar. Najniža temperatura 12°C, a najviša dnevna temperatura oko 24°C.

Od četvrtka do subote promenljivo oblačno sa dnevnim temperaturama oko i malo iznad proseka, ponegde sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, izraženijim u petak posle podne i u toku noći ka suboti.

Biometeorološka prognoza za sredu 5. maj 2021.

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova.

AMSS: Pojačan saobraćaj, nema zadržavanja

Na putevima u Srbiji danas se očekuje pojačan saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Meteorolozi su najavili kišu tokom večernjih časova i AMSS upozorava na opasnost od mokrih kolovoza.

Na terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja, kao ni na naplatnim rampama na auto-putevima.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar