Društvo

U pripremi novi konkursi za ugradnju stolarije!

Glavna mana prošlogodišnjeg pilot projekta bio je taj je što subvencije nisu bile dostupne svim građanima. Naime, javni poziv za zamenu stolarije, kotlova i izolaciju prošle godine je raspisalo 69 lokalnih samouprava, a za solarne panele samo 39, pa su tako mnogi bili uskraćeni.

Novi konkurs za zamenu stolarije biće raspisan krajem januara 2022. godine, a za solarne panele u februaru. Ovaj novi paket subvencija za unapređenje energetske efikasnosti vredan je 230 miliona evra, a poznato je da 50 odsto daje država dok ostalih 50 odsto finansiraju građani.

Resorna ministarka ukazuje da kada je reč o lokalnim samoupravama četvrte kategorije razvijenosti, neće biti podela finansija 50-50, već 70-30. Cilj projekta je i pomoć najsiromašnijima, pa je ovo i očekivan sled događaja.

,,Dakle, ministarstvo sa 70, te lokalne samouprave 30 procenata. Za domaćinstva i one socijalne kategorije, gde vidimo da ljudi imaju problem, primaju socijalnu pomoć, takođe će Ministarstvo, pošto smo na vezi sa socijalnim službama, naći načina kako pomoći i tim domaćinstvima“, istakla je ministarka.

1 komentar

  • Lokalna samouprava našeg siromašnog grada, na žalost gradjana , a voljom bračevčanina nije medju 69 lokalnih samouprava za subvencije. Dušmanin mrzitelj ni ove godine neče aplicirati pa će tako SVI zaječarci i ovog puta biti uskraćeni za pomoć. Razlog je taj što još nije pronadjen način za ugradnju vladara u finansije.
    Glasajmo opet za najvećeg dušmanina ovog grada u njegovoj istoriji . Takodje i za njegove pomagače koji ne smeju biti zaboravljeni, NIKAD,

Dodaj komentar