Hronika Politika

U Knjaževcu pretučen odbornik DS-a tokom proslave Dana opštine

Izvor: DS

Demokratska stranka saopštila je danas da je Dalibor Stanojević, odbornik DS i jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Knjaževcu brutalno pretučen tokom sinoćne proslave dana Opštine. Njega su, kako kažu, pretukli predsednik Opštine Milan Đokić i dvojica njegovih saradnika naočigled nekoliko svedoka.

Stanojević je za „N1“ izjavio da ne zna zašto je do toga došlo, a da je nakon njegove prepirke sa jednim članom Opštinskog veća, predsednik opštine prišao i udario ga, nakon čega je izgubio svest.

„Napadnut sam od strane predsednika opštine Knjaževac Milana Đokića Krake, i nekog nepoznatog lica. Neko me od njih udario i ja sam pao i izgubio svest, i onda su me još par puta udarili. Po podlivima na telu i leđima, više je udaraca bilo“, objasnio je Stanojević.

Dodao je i da je napadu prethodila verbalna prepirka koju je imao sa jednim članom Opštinskog veća. „Onda su oni prišli i desilo se to šta se desilo“, kazao je Stanojević.

Slučaj će, kaže, prijaviti policiji.

U kratkom telefonskom razgovoru predsednik opštine Milan Đokić samo je istakao da on nema nikakve veze sa sinoćnjim napadom na odbornika Demokratske stranke Dalibora Stanojevića.

U trenutku poziva nije bio u mogućnosti da nam da više informacija o napadu, a do momenta objavljivanja teksta, nije odgovarao na pozive. U slučaju da se javi Đokićevo viđenje situacije ćemo naknadno objaviti.

Demokratska stranka sa najdubljim gnušanjem osuđuje fizičko i verbalno nasilje koje se sprovodi nad građanima, bezrazložno i nekažnjivo.

“ Zahtevamo hitnu istragu i procesuiranja svih lica koja pesnicama, ogoljenom silom i primitivizmom žele nametnuti pravila i ponašanje koja odudaraju od civilizacijskih, ljudskih i demokratskih.

Krvave kragne političkih neistomišljenika postaju obeležje i vidljiv znak politike režima. To se mora zaustaviti!“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Potpredsednik DS Dejan Nikolić nakon razgovora sa povređenim, pružio podršku i snagu svim članovima DS koji su na meti bezumnika i obećao da stranka neće ćutati, naprotiv boriće se da svi vinovnici budu sankcionisani i da stranačka pripadnost nikome ko se ogreši o zakon ne omogući privilegiju i posebnu zaštitu.


SzS: Umesto dijaloga vlast nastavlja sa nasiljem

Savez za Srbiju (SzS) zatražio je od nadležnih hitnu reakciju povodom prebijanja Dalibora Stanojevića u Knjaževcu i naveo da vlast nastavlja sa nasiljem nad neistomišljenicima.

SzS je naveo da je Stanojević prebijen juče na proslavi Dana opštine „od predsednikа opštine Knjаževаc Milаnа Djokićа iz Srpske napredne stranke (SNS), izvesnog Bаnetа Bicepsа, lokаlnog kriminаlcа i drugih licа, dok su predsedniku odborа Dveri u tom mestu Sаši Ilijiću upućene pretnje“.

„Nаkon rаzbijene glаve Borkа Stefаnovićа, pаljenjа kuće novinаrа Milаnа Jovаnovićа, prebijаnjа orgаnizаtorа protestа ‘Jedan od pet milionа’ u kаbinetu predsednikа opštine Žitorаdjа i drugih slučаjevа nаsiljа, nаstаvljаju se ove nenormаlne scene u opštinаmа širom Srbije čiji su аkteri funkcioneri SNS-a i njihovi bаtinаši“, navodi se u saopštenju.

SzS je naveo da nаkon skoro šest meseci protestа nа ulicаmа širom Srbije, umesto dijаlogа i pokušаjа dа se „smire tenzije i unormаli situаcijа, aktuelna neodgovornа vlаst nаstаvljа sа nаsiljem nаd neistomišljenicimа“.

„Pozivаmo nаdležne dа hitno reаguju i kаzne počinioce i pozivаmo vlаst dа prestаne dа podržаvа i štiti nаsilnike“, navedeno je u saopštenju.

2 komentara

  • Prevod # Polupismeni SNS Mile*2 pokušava da nam objasni da je prebijanje OK. Ne pomišlja da mozda i on bude na ovakvoj slici za neku godinu.

Dodaj komentar