Servisne informacije

Tmurna i kišna subota, temperatura do 20 stepeni

FOTO: zajecaronline.com

U Srbiji danas promenljivo oblačno i toplo, u drugom delu dana sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a suvo vreme zadržaće se ponegde na zapadu zemlje. Lokalno se očekuje pri intenzivnijim grmljavinskim procesima veća kolilčina padavina za kratak vremenski period, grad i u zoni pljuska jak ili olujni vetar. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, posle podne u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 18, a najviša dnevna od 22 na jugu do 29 stepeni na zapadu Srbije.

U Zaječaru oblačno i kišovito. Tokom prepodnevnih časova bez kiše, dok se krajem dana očekuju pljuskovi. Nanjiža temperatura 11, najviša dnevna do 20 stepeni.

Sutra slična temperatura, ali bez kiše.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na nervno labilne osobe, srčane bolesnike kao i na asmatičare tokom popodneva. Malaksalost, smanjenje radne sposobnosti i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, a učesnicima u saobraćaju pojačana pažnja.

Dodaj komentar