Društvo

Sunčan dan u Zaječaru, oko 22°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

 U celoj zemlji biće pretežno sunčano vreme, ponegde promenljivo oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji danas tokom prepodneva očekuje se pretežno sunčano vreme, dok će ostali deo dana biti promenljivo oblačno. Kratkotrajna kiša moguća je ponegde na istoku i jugoistoku Srbije. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 6°C do 11°C, a najviša od 18°C do 23°C.

U Zaječaru sunčano. Vetar slab do umeren, zapadni. Najniža temperatura 9°C, a najviša dnevna temperatura oko 22°C.

Narednih dana očekuje se suvo vreme, u jutarnjim i prepodnevnim satima biće pretežno sunčano, a posle podne promenljivo oblačno. Temperatura u postepenom porastu.

Biometeorološka prognoza za sredu 2. jun 2021.

Očekivano smirivanje vremena doprineće smanjenju tegoba kod pojedinih hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, reumatičarima i nervno labilnim osobama. Preporučuje se dodatna pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

AMSS: Nema zastoja na putevima

Saobraćaj u Srbiji odvija se bez zastoja uz mestično vlažne kolovoze i smanjenu vidljivost pored reka, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Opreznija vožnja savetuje se na deonicama na kojima je izmenjen režim saobraćaja zbog radova kao i zbog opasnosti od mogućih odrona.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja. Zadržavanja ima na teretnim terminalima graničnih prelaza. Na prelazima Batrovci, Horgoš i Kelebija teretna vozila čekaju dva sata, a u Šidu sat.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar