fbpx

Stojadinović: Vršenje nasilja – diskvalifikujujći faktor za svakog ko vrši javnu funkciju

Preporuka:

Rukometašice poražene i od Vrbasa

U okviru utakmice 12. kola rukometne lige za žene, ekipa Zaječara 1949 poražena je na svom terenu od Vrbasa...

Borsko jezero na 4,3 metra ispod preliva na brani

Nivo Borskog jezera trenutno je veoma nizak i nalazi se na 4,3 metra ispod preliva na brani. Lokalna samouprava...

Promocija vina i kačkavalja u Omladinskom centru za Dan zaljubljenih

U zaječarskom Omladinskom centru će za Dan zaljubljenih biti priređeno "Wine and dine" veče. Vinarija "Raj" i mlekara "Krcino...
- Reklama -

Povodom spekulacija u javnosti da je 1. jula u Zaječaru u slučaju nasilja u porodici umešan visoki funkcioner zaječarskih naprednjaka, predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru, Miloša Stojadinovića zamolili smo da nam se obrati zvaničnim saopštenjem u kome bi nam odgovorio na sledeća pitanja:

  • Da li Gradski odbor Demokratske stranke u Zaječaru osuđuje ovakav vid napada?

Stojadinović: Gradski odbor Demokratske stranke osuđuje svaki vid nasilja, ma ko ga sprovodio i ko god da je žrtva.

  • Da li bi kao moralni čin, do okončanja postupka, pomenuto lice iz redova zaječarskih naprednjaka trebao da podnese ostavku na funkciju koju obavlja?

Stojadinović: Da bih precizno odgovorio o ostavci, morao bih da znam o kom se licu radi i koju funkciju obavlja. Ali sam čin nasilja u porodici je dovoljan razlog da bilo koji javni funkcioner podnese ostavku i uputi izvinjenje javnosti za svoje ponašanje, ako su navodi optužbe tačni.

Javni funcioneri, moraju biti reper i moraju davati pozitivan primer svakom građaninu našeg grada. Vršenje nasilja bilo koje vrste, a naročito porodično nasilje, koje predstavlja ogroman društveni problem, mora biti diskvalifikujući faktor za svakog pojedinca na javnoj funkciji, bez izuzetaka!

  • Da li je pomenuto lice s obzirom na okolnosti podobno da obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora u Centru za socijalni rad u Zaječaru, funkciju zamenika gradonačelnika za omladinu i sport i funkciju prvog čoveka zaječarskih naprednjaka?

Stojadinović: Da li vi znate nešto što javnost ne zna? Ako znate da je član Upravnog odbora Centra za socijalni rad, sigurno znate i o kome se radi. Ali ponavljam vršilac nasilja u porodici nije dostojan niti jedne javne funkcije ukoliko su navodi optužbi tačni.

Obavljanje funkcije člana UO Centra za socijalni rad, lica koje je optuženo za nasilje u porodici je već slučaj za rubriku „Verovali ili ne“.

O radu sa decom i za decu, čoveka optuženog za porodično nasilje, ne želim trošiti reči.


SNS bez reakcije, kao i lider pokreta „Pobeda za naš grad – dr Nenad Ristović“

Reakcija na spekulacije u javnosti da je 1. jula u Zaječaru u slučaju nasilja u porodici umešan visoki funkcioner zaječarskih naprednjaka izostala je i od lodera pokreta „Pobeda za naš grad“ dr Nenada Ristovića, koji već mesecima izbegava da daje komentare na bilo kakva dešavanja u Zaječaru.

Odgovor na pomenuta pitanja zatražili smo i od Glavnog odbora Srpske napredne stranke, kao i Gradskog odbora SNS-a u Beogradu. Međutim, odgovor nismo dobili.

Međutim, gore pomenuta pitanja smo postavili i gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću na koja je on uredno odgovorio.

1 KOMENTAR

  1. ma imaju oni prava na sve..i ne biraju sredstva.pogledajte samo kakav teror vrši bane videnović i njegovi najbliži saradnici..ko ima privilegije ima..i zna se ko skim,kada i kako. a ima i onih koji su na „položaju“ a ni posle dve godine nisu uslu u materiju..a ne razmišljaju da im je vek trajanja izuzetno kratak..a onda sledi osveta ko i oni sto su radili..

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: