fbpx

Stojadinović: Vršenje nasilja – diskvalifikujujći faktor za svakog ko vrši javnu funkciju

Preporuka:

Zbog rekonstrukcije Ivana Milutinovića u Zaječaru može doći do rušenja pojedinih trgovinskih objekata

Ovih dana počeće uručenje Rešenja za rušenje nelegalnih objekata u ulici Ivana Milutinovića, ukoliko građevinski inspektor utvrdi da za...

Pred Timočke srednjoškolce postavljen novi poslovni izazov

Umeće da svoje veštine upotrebe i na inovativan način odgovore poslovnom izazovu koji je postavljen pred njih pokazalo je...

Moleban za izgradnju seoske crkve u Šipikovu

U Šipikovu se sutra održava moleban za izgradnju seoskog hrama. Nakon toga gradonačelnik Zaječara obilazi deonicu rekonstruisanog puta kroz...
- Reklama -

Povodom spekulacija u javnosti da je 1. jula u Zaječaru u slučaju nasilja u porodici umešan visoki funkcioner zaječarskih naprednjaka, predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru, Miloša Stojadinovića zamolili smo da nam se obrati zvaničnim saopštenjem u kome bi nam odgovorio na sledeća pitanja:

  • Da li Gradski odbor Demokratske stranke u Zaječaru osuđuje ovakav vid napada?

Stojadinović: Gradski odbor Demokratske stranke osuđuje svaki vid nasilja, ma ko ga sprovodio i ko god da je žrtva.

  • Da li bi kao moralni čin, do okončanja postupka, pomenuto lice iz redova zaječarskih naprednjaka trebao da podnese ostavku na funkciju koju obavlja?

Stojadinović: Da bih precizno odgovorio o ostavci, morao bih da znam o kom se licu radi i koju funkciju obavlja. Ali sam čin nasilja u porodici je dovoljan razlog da bilo koji javni funkcioner podnese ostavku i uputi izvinjenje javnosti za svoje ponašanje, ako su navodi optužbe tačni.

Javni funcioneri, moraju biti reper i moraju davati pozitivan primer svakom građaninu našeg grada. Vršenje nasilja bilo koje vrste, a naročito porodično nasilje, koje predstavlja ogroman društveni problem, mora biti diskvalifikujući faktor za svakog pojedinca na javnoj funkciji, bez izuzetaka!

  • Da li je pomenuto lice s obzirom na okolnosti podobno da obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora u Centru za socijalni rad u Zaječaru, funkciju zamenika gradonačelnika za omladinu i sport i funkciju prvog čoveka zaječarskih naprednjaka?

Stojadinović: Da li vi znate nešto što javnost ne zna? Ako znate da je član Upravnog odbora Centra za socijalni rad, sigurno znate i o kome se radi. Ali ponavljam vršilac nasilja u porodici nije dostojan niti jedne javne funkcije ukoliko su navodi optužbi tačni.

Obavljanje funkcije člana UO Centra za socijalni rad, lica koje je optuženo za nasilje u porodici je već slučaj za rubriku „Verovali ili ne“.

O radu sa decom i za decu, čoveka optuženog za porodično nasilje, ne želim trošiti reči.


SNS bez reakcije, kao i lider pokreta „Pobeda za naš grad – dr Nenad Ristović“

Reakcija na spekulacije u javnosti da je 1. jula u Zaječaru u slučaju nasilja u porodici umešan visoki funkcioner zaječarskih naprednjaka izostala je i od lodera pokreta „Pobeda za naš grad“ dr Nenada Ristovića, koji već mesecima izbegava da daje komentare na bilo kakva dešavanja u Zaječaru.

Odgovor na pomenuta pitanja zatražili smo i od Glavnog odbora Srpske napredne stranke, kao i Gradskog odbora SNS-a u Beogradu. Međutim, odgovor nismo dobili.

Međutim, gore pomenuta pitanja smo postavili i gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću na koja je on uredno odgovorio.

1 KOMENTAR

  1. ma imaju oni prava na sve..i ne biraju sredstva.pogledajte samo kakav teror vrši bane videnović i njegovi najbliži saradnici..ko ima privilegije ima..i zna se ko skim,kada i kako. a ima i onih koji su na „položaju“ a ni posle dve godine nisu uslu u materiju..a ne razmišljaju da im je vek trajanja izuzetno kratak..a onda sledi osveta ko i oni sto su radili..

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Boranin u kombiju švercovao marihuanu

Borski policajci uhapsili su D.R. (1986) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih...

Glasaj za ideje za lepši Kotlujevac

Glasanje za izbor ideje za uređenje javnih površina u Kotlujevcu obaviće se u petak 22. novembra. Ovu akciju organizovao je Savet mesne zajednice Kotlujevac...

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: