fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

Stefan Simić u Zaječaru: “Ako je Vučić ono najbolje što ima Srbija, žalim ja takvu Srbiju!” (VIDEO)

Na desetom protestu “1 od 5 miliona” u Zaječaru, pisac Stefan Simić poručio je da smo spali na vlast, koja jedino za vlast i zna.

“Spali smo na narod koji je sve manje narod, a sve više usamljena gomila, prazna i besciljna. Ne pucamo mi samo kao država, već i kao ljudi. Ako je Vučić ono najbolje što ima Srbija, žalim ja takvu Srbiju!” poručio je Simić okupljenim građanima.

On je dodao da nisu samo izbori rešenje, već da narod mora da zahteva neposrednu demokratiju u službi čoveka, a ne protiv čoveka.

“Moramo da imamo sposobnost i svest da svako od nas mora da stvara ovo društvo, a ne više tamo neki.

Svi mi moramo da stvaramo, svaki čovek zajedno, a ne više da čekamo izbore svake četiri godine. Mi smo stvaraoci ovog društva i Srbije! Hoćemo da radimo, da živimo da putujemo. Hoćemo da verujemo jedni u druge, a ne da nas vlast tretira kao idiote!”, istakao je Simić.

Posle obraćanja govornika, građani su sa Trga Nikole Pašića krenuli u jubilarnu desetu protestnu šetnju ulicama Zaječara.

Građani su se tokom šetnje ponovo zaustavili kod zgrade Komiteta i ispred Gradske uprave, kako bi zalepili nalepnice sa lažnim obećanjima koja su građanima zaječarski funkcioneri davali od 2004. godine do danas.

11. protetna šetnja najavljena je za petak 29. mart, od 19 časova.

Pogledajte video snimak sa 10. protesta:

Dodaj komentar