Politika

SSP predložio da Zdravko Ponoš bude predsednički kandidat opozicije

foto: N1/screenshot

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predložio je Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata opozicije na izborima koji slede.

Na Glavnom odboru stranke u Novom Sadu SSP je donela odluku da predloži partnerima u opoziciji da podrže Ponoša kao zajedničkog kandidata.

„Vučića, duboko verujem u to, može da pobedi Zdravko Ponoš“, rekao je Đilas.

„Zdravko, kako njegovo ime kaže, može da pomogne da Srbija ozdravi. Pokazao je mnogo puta da je častan i pošten čovek sa uspešnom karijerom. On je čovek za koga sam ubeđen da nikad ne bi prekršio Ustav i Zakone Srbije“, dodao je Đilas.

Podsetimo, mediji su ranije pisali da je Ponoš, tadašnji potpredsednik Narodne stranke, jedan od potencijalnih kandidata opozicije za predsedničke izbore.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je tada, da je pominjanje Ponoša u medijima kao potencijalnog zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije iznenadilo sve u stranci.

Ponoš je potom odustao od potpredsedničke kandidature na stranačkim izborima i za N1 rekao da je još ranije doneo tu odluku jer već duže vreme ima različite poglede u odnosu na neke najviše zvaničnike stranke, ali da će ostati u njoj kao običan član, jer ne želi nekoliko meseci pred izbore da cepa stranku.

Dodaj komentar