fbpx
Politika

SRBIJA DANAS BIRA PREDSEDNIKA DRŽAVE: U Zaječaru biračka mesta otvorena na vreme! (VIDEO)

U Srbiji su jutros u 7.00 sati otvorena biračka mesta širom zemlje za predsedničke izbore na kojima pravo glasa ima 6.724.949 upisanih birača, a u trci za predsednika Republike je 11 kandidata.

U Zaječaru građani mogu glasati na jednom od 69 biračkih mesta, a odmah po otvaranju biračkog mesta broj 6 u zgradi zaječarske Gradske uprave svoje biračko pravo iskoristio je i prvi glasač.

prvi glasač

U maloj sali Gradske uprave Zaječar tačno u 7 sati otvoreno je i biračko mesto broj 5, a Damir Jovanović, zamenik predsednika biračkog odbora izjavio je da je na ovom biračkom mestu u birački spisak upisano 1169 birača.

“Biračko mesto je pripremljeno i otvoreno na vreme u 7 sati. Prvi birači su već glasali, tako da očekujemo da će se glasanje odvijati bez problema u toku celog dana”, poručio je Jovanović.

Podsećamo da na teritoriji Srbije građani biračko pravo mogu da ostvare na 8.396 biračkih mesta, a biračko pravo u inostranstvu ima ukupno 11.590 državljana Srbije, na 53 biračka mesta u 32 zemlje.

Za glasanje na Kosovu i Metohiji, RIK je odredila 90 biračkih mesta, na kojima je upisano 105.929 birača. U zavodima za izvršenje zavodskih sankcija ima 29 biračkih mesta, na kojima može da glasa 9.326 birača.

Sprovođenje izbora za predsednika Srbije prati ukupno 1.955 domaćih posmatrača iz četiri udruženja i 126 stranih posmatrača iz 25 organizacija, izbornih komisija i ambasada.

Birališta se zatvaraju tačno u 20.00 sati, do kada traje i izborna tišina.

Pogledajte prilog “Online televizije”!

Dodaj komentar