fbpx
Društvo Timočka krajina

Sedam novoobolelih u Boru

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na teritoriji grada Bora registovano je sedam novih slučajeva virusa, što znači da je na današnji dan u Boru ukupno 31 osoba pozitivna na virus. Od sedam novoobolelih, dvoje je hospitalizovano, dok su ostali sa lakšom simptomalogijom i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Članovi Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora na današnjem sastanku razmatrali su epidemiološku situaciju u gradu i ocenili da je ista i dalje nestabilna, ali pod kontrolom.

„Nemamo veliki broj sugrađana pozitivnih na virus, pa samim tim ne možemo situaciju okarakterisati kao preteću. Trenutna situacija je rezultat nepoštovanja mera koje su uvedene na samom početku pandemije, a koje, u skladu sa merama koje propisuje Krizni štab Vlade RS, uvodimo ili pooštravamo zavisno od situacije. Moramo biti svesni da samo sopstvenih racionalnim ponašanjem i poštovanjem mera, koje su se pokazale kao izuzetno delotvorne, možemo da sprečimo veće posledice.“, rekla je ovom prilikom dr Javorka Stankulić, epidemiolog Doma zdravlja Bor.

izvor: bor.rs

Dodaj komentar