fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo Izdvajamo

Do kraja nedelje počinje uklanjanje česme sa trga u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

PREDIZBORNI MARKETING

Pomeranje arterske česme sa zaječarskog skvera, najavljeno još početkom septembra 2019. godine trebalo bi da otpočne do 17. novembra, najavio je u dnevniku “T1” televizije Aleksandar Marjanović, predsednik udruženja “Za česme”. Česma će sa skvera biti izmeštena dvadesetak metara u pravcu fontane “Majka i dete” i nakon revitalizacije izgledaće potpuno isto kao i ona podignuta prvi put 1895. godine.

Propadanje stare česme izgrađene od peščanika, ali i povezivanje nove na arterski bunar čime će se godišnje uštedeti oko 60.000 kubnih metara vode, samo su neki od razloga premeštanja stare česme na novu lokaciju, kazao je početkom septembra 2019. gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Tom prilikom predsednik Udruženja „Za česme“ Aleksandar Marjanović podsetio je da je Spomen česma na centralnom trgu u Zaječaru prva gradska česma i prva sa koje je potekla voda iz zaječarskog arteskog bunara.

„Novoizgrađena česma biće povezana na odližnji arterski bunar, a voda iz česme odlaziće u fontanu „Majka i dete“, tako da će se i tu dosta uštedeti“, rekao je Marjanović.

Prema najavama v.d. direktora JKP “Vodovod” Zaječar Nikole Šarčevića nakon revitalizacije voda iz česme odlaziće u obližnju fontanu.

FOTO: zajecaronline.com

” Od 60-ih godina kada je izgrađena fontana, voda iz vodovoda išla je kroz prskalica direktno u kanalizaciju. Iako naš grad ima i kvalitet i kvantitet kada je voda u pitanju, ipak naše resurse moramo malo i da sačuvamo. Upravo je jedan ovakav poduhvat pogled u budućnost i za očuvanje svih prirodnih resursa”, izjavio je Šarčević za medije.

Ceo posao premeštanja česme na skveru trebalo bi da traje oko 30 radnih dana, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja 2019. godine.

Podsećamo, sporazum o premeštanju česme potpisan je pre nešto više od 2 meseca u skupštini grada, a njime je predviđeno da najveći deo novca za izgradnju nove česme ( 3,5 miliona dinara) obezbedi kompanija Hajniken, dok će Grad zaječar učestvovati sa oko 2 miliona dinara u izgradnji.

FOTO: zajecaronline.com

Rekonstrukcija česme uvod u kompletnu rekonstrukciju centralnog trga u Zaječaru

Rekonstrukcija česme i fontane na Skveru samo su početak kompletne rekonstrukcije čitavog centralnog gradskog Trga, koji je gradonačelnik Ničić najavio za 2022 godinu.

Konkurs za idejno rešenje uređenja skvera biće objavljen naredne godine, najavio je Ničić, do kada će prostor na sadašnjem skveru biti samo presvučen asfaltom.

Da li će kasnije on ostati prazan ili će na njenom mestu biti još jedna fontana ili možda neko obeležje grada ostaje da se vidi.

5 komentara

  • ne mogu da verujem..pa sacekajte jos malo da počne sneg!! sami ti sadi cvece i prosipaj pare gde stignes..za plate ne razmisljaj..a danas ti je grad u blokada mozda i 4o miliona..i cekaj milostinju iz beograda da bi mogao i svoje potrebe da pokrijes..sram te bilo..

  • Hajde nemojte tako. Zajecar nikada nije bio cisci I lepse organizovan u centru. Gradonacelnik ne odlucuje o kvotama radnih mesta, visini primanja, to se radi na nivou Republike a nasa je pod americkom I nemackom okuoacijom vec 20 godina. Dokaz da smo kao africka kolonija je veliki broj najlrljavijih radnji polovne garderobe. Kada bi Bosko smeo da ih zabrani u Zajecaru i otvori nova radna mesta sigurno bi to ucinio.

  • Samo nemojte da sečete kestenje.Vratite je na mesto gde je bila i to je to.Fontana mi je od uvek bila glupa a pogotovu od kad je ograđena humkama.

  • Ne znam za drugo, ali da su ulice u Zaječaru prepune nekih iskopanih kanala. U bilo koju da udjem, samo lomim kola. A popravke skupe, ma da i to nije to kad ga skrcaš pa posle treba na neki duži put.

Dodaj komentar