Društvo Izdvajamo

Prolećni vašar u Zaječaru počinje 15. maja: Postavljanje „gomilica“ već od ponedeljka

FOTO: JKP "Higijena" Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Tradicionalni prolećni vašar u Zaječaru ove godine trajaće od 15. do 21. maja, dok će prodavci polovne robe iz inostranstva, svoju robu u narodu poznatiju kao „gomilice“ moći da postave najranije 13. maja na prostoru zaječarske Kraljevice.

JKP “Higijena Zaječar”obaveštava građane Zaječar da će prolećni vašar na prostoru park šume Kraljevica biti organizovan od 15. do 21. maja 2019.godine.

Izdavanje poslovnog prostora počinje danas, 12. maja od 8 do 18 časova.

Postavljanje prodajnih štandova, tezgi, šatora i drugih pokretnih stvari može početi od 13. maja 2019.godine, navodi se u saopštenju JKP „Higijena“ Zaječar.

Cena zakupljenog prostora po metru kvadratnom iznosiće 3000 dinara, a pomenutu cenu pravilnikom je odredilo JKP „Higijena“ Zaječar.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svoj Facebook profilu obavestio je izlagače da će svoje tezge na vašaru moći da postave najranije 13. maja, a da ih uklone do 23. maja u podne.

Što se činjenica oko organizacije tiče, gradonačelnik Ničić izjavio je sledeće:

“ Niko, nijednom odlukom, sem odluke samih organizatora (JKP “Higijena”) nije utvrđivao dužinu trajanja vašara;

Niko nijednom odlukom nije ograničio koja roba i na koji način će se prodavati (“gomilice”, tezge, šatori i sl.) ;

Odlukom je jedino uređeno sledeće:

– da se sa postavljanjem tezgi, šatora, “gomilica” i sl. ne može početi više nego DVA DANA od početka vašara niti duže od DVA DANA nakon završetka istog (a datume i dužinu trajanja niko nije ograničio organizatorima);

– da se mora udaljiti od pružnog prelaza i da su organizatori DUŽNI i ODGOVORNI da obezbede nesmetano kretanje putem koji vodi do fudbalskog stadiona, hale sportiva, rekreativne staze na Kraljevuci i drugih objekata – zbog iskustva iz ranijih godina kada je ivaj put postajao zakrčen i neprohodan;

– da će grad, kao osnivač JP organizatora manifestacije, moći da vrši DIREKTNU KONTROLU naplate zakupljenog prostora, zbog mogućnosti zloupotrebe i manipulacije od strane inkasanata i korisnika (zakupaca) i

– tačno je propisano ko je i na koji način dužan da se stara o higijeni i čišćenju nakon završetka vašara!“, napisao je na svom Facebook profilu gradonaćelnik Ničić.

Stočna pijaca biće organizovana u sklopu vašarišta, iznad robno-zabavnog dela vašara.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na telefone 019/422-098 i 019/431-525.

Podsećamo, organizovanje vašara u Zaječaru, koji se održavaju tri puta godišnje, na skupštinskom zasedanju u sredu, 8. maja uređeno je Odlukom o komunalnom uređenju grada.

1 komentar

  • šta se bre sada foliraš boško!!! pa pročitaj šta si izjavljivao..kako si se kezio..sram te bilo…ajde piči na gomilice pa proberi prvi..ostavi nešto i za nas…

Dodaj komentar