fbpx

Saša Paunović: Zaposleni u opštini Paraćin izloženi pretnjama

Preporuka:

Predstava „Otac“ leskovačkog Narodnog pozorišta stiže u Zaječar

Adaptaciju dela "Otac" švedskog pisca Augusta Strindberga, u izvođenju trupe leskovačkog Narodnog pozorišta, publika u Zaječaru premijerno će moći...

U Negotinu podignuta optužnica za četvorostruko ubistvo u okolini Jabukovca

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (35) iz sela Jabukovac i Maje Bađikić (25)...

Odbojkašice gostuju u Majdanpeku u 11. kolu

Ženska ekipa OK Zaječara gostovaće za vikend ekipi Majdanpeka u okviru 11. kola odbojkaške Druge lige "Istok". U 11. kolu...
- Reklama -

U ovom trenutku u Paraćinu se pripremaju ili realizuju projekti u vrednosti 23 miliona evra, od čega su oko 21 milion sredstva koja su već odobrena i projekti u realizaciji, izjavio je predsednik opštine Saša Paunović.

Opštinski bužet je oko 10 miliona evra, što znači da su sredstva odobrena kroz projete dvostruko veća, a deset puta su veća od našeg investicionog budžeta, rekao je Paunović na konferenciji za novinare povodom Dana opštine.

On je istakao da je broj nezaposlenih već pet godina u padu, zahvaljujući aktivnosti malih i srednjih preduzeća, ali ostaje problem nerešena situacija u Srpskoj fabrici stakla.

Najznačajnija vest je dolazak švedske fireme Rimaster u Paraćin. Prvih 50 radnika je na obuci, plan je da za godinu i po bude zaposleno 350 radnika, a u trećoj fazi do 1.000. Opština će izaći u susret zahtevima tog investitora, ističe Paunović.

Prema njegovim rečima, manjak broja zaposelnih u opštinskim službama odražava se na brzinu rada i kašnjenje u realizaciji pojedinih projekata, a razlog je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, iako Paraćin ima oko 150 radnika manje od broja koji je zakonom propisan.

Pretnje, neistine…

Pored toga, zaposleni u opštini Paraćin suočeni su sa pretnjama, organizovanom, plaćenom kampanjom u više od 400 objava u kojima je iznet veliki broj neistina sa ciljem kriminalizacije službi i unošenja razdora i zastarašivanja.

Vrhunac kampanje bio je pokušaj aktivista Srpske napredne stranke da fizičkom silom prekinu sednicu Skupštine opštine. Govorim o pretnjama nasiljem, jer je odbornicima prećeno gepekovanjem, što je prijavljeno policiji, rekao je Paunović.

Dodao je da je bilo i pretnji da će nečijem detetu biti ubačeno 20 grama heroina u auto ako ne promeni mišljenje, uglednim lekarima se preti otkazima, a tu nije kraj, kazao je Paunović.

Neki Paraćinci su zarad osvajanja vlasti spremni na stvari koje nisu primerene civilizovanom društvu i sledeće nedelje nastaviću razgovor sa ministrima na tu temu, kazao je Paunović.

Izvor: Danas.rs

1 KOMENTAR

  1. a tek pretnje u zaječaru!!!!nema kraja..sta sve rade bane načelnik,sunčica,marina trutinica,sada se uključuju i novi -načelnik urbanizma pa iz poreske uprave banetov poltoron kozicić…pa milan stanković..đoša..a tek negotinci djuričići..leleeeee…paracinci vi ste mala deca za ove nase..ucene,ucene i samo ucene..pitajte ugovorce..pitajte sve zaposlene..nikada gore nije bilo u GUZ-u…nemojte pogresno da shvatite zbog guz-e…li je strasno..jezivo..evo danas.GUZ-a ne radi.svi su otisli za niš.da li se snima neki film?pornić ili nesto slično?verovatno…..i niko ne odgovara. upravni inspektor NULA!!!!! pa negotinka. duričić mozda ima veze. NIKAD GORE!!!!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: