fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Politika

Saopštenje “ZAokret”-a povodom trošenja budžetskog novca

FOTO: ZAokret019

PREDIZBORNI MARKETING

“Zaokret019” obaveštava građane Zaječara o još jednom trošenju javnog novca koji završava na računima burazerskih firmi a nakon toga ko zna gde.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Ovih dana vlast preko svog JКP parazita „Timok održavanja“ ubrzano, po već poznatom sistemu novac troši na kupovinu novogodišnjih ukrasa. Pošto je ove godine sprečena da organizacijom koncerta izvuče novac iz budžeta, vlast je preko ovog preduzeća krenula u trošenje – za 600.000 dinara JКP je kupilo novogodišnje ukrase od već poznate nam firme “SLED”, a 2.300.000 dinara poklonilo je izvesnom Vladimiru Кucljaku čija se radnja bavi izradom topijarnih skulptura – to su žičano-cvetni ukrasi poput leptira koji se nalazi na lokaciji preko puta drvenog mosta.

Da li će dotični preduzetnik za ovaj novac podkresati još neki žbun u gradu ili ne, i za šta mu je ovaj novac isplaćen je pravo pitanje. Šta se krije iza tišine u kojoj je “Timok održavanje” odradilo nabavku i zašto je nema na veb sajtu JКP saznaćemo vrlo brzo. Činjenica je da je odmah nakon izmene plana javnih nabavki istu raspisalo, a ubrzo i zaključilo Ugovor sa preduzetnikom Кucljakom.

Podsećamo da je žičani leptir sa metalnim stubovima u bojama zastave „instaliran“ još početkom oktobra, pa pitamo da li je ovo pokušaj da se za 20.000 evra leptir i Zaječarci ošišaju u paketu.

Građanima Zaječara potpuno je svejedno da li će novac otići Đorđu Davidu, firmi “SLED” ili nekom preduzetniku, jer oni dobro znaju da dugovi javnih preduzeća koji se stvaraju ovakvim besmislenim projektima uvek na kraju padnu na teret budžeta, a samim tim i na leđa svih nas koji još uvek otplaćujemo razne toplane, krajine, kraljevice, prostore i ostale propale parazite.

Dodatna kupovina sadnog materijala od strane “Timok održavanja”, dvadesetak stabala i sadnica žive ograde za isti prostor u izosu od 320.000 dinara kao i velika nabavka parkovskog mobilijara – klupa za sedenje za skoro 5 miliona dinara na teret budžeta grada Zaječara, u vreme teške finansijske situacije u kojoj se nalazi grad i država, kad novca nema za ekonomsko i socijalno osnaživanje građana, za njihove osnovne životne potrebe, dokazuje još jednom da ova vlast nije domaćinska i ne brine za svoje građane.

“Zaokret019″ će svaki dinar koji je otet od Zaječaraca na ovakav način obelodaniti i za svaki zloupotrebljeni dinar zatražićemo odgovornost. Odgovornost tražimo za svakog ko je ovakvim nesvrsishodnim trošenjem u ovom teškom vremenu javni novac umesto ka građanima usmerio ka partokratiji. Ni Кurta ni Murta ! Zaokret!”

Dodaj komentar