Politika

Saopštenje pokreta “DVERI” povodom dešavanja u FKZ

dveri
Srpski pokret Dveri

Povodom nastale situacije u Fabrici kablova Zaječar , saopštenjem se oglasio pokret “DVERI”. Saopštenje prenosimo u celosti:

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Srpski pokret Dveri u Zaječaru oštro osuđuje gramzive napore Gradske uprave da naplati basnosnovnu ekološku taksu Fabrici kablova što može dovesti do premeštanje ove firme iz našeg grada u Bugarsku.
Ova fabrika, koja posluje četiri decenije, danas upošljava 400 radnika koji bi se uskoro mogli naći na prenatrpanoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Posebno brinu navodi pojedinih medija da je ovaj potez gradskih čelnika „odmazda“ zbog odbijanja firme da finansira megalomanski projekat „Gitarijada“. Kao primer, sumanutih potraživanja za ekološke takse, navodi se da ti iznosi za slične firme u drugim gradovima staju do dva i po miliona dinara, dok po nekakvim novim računicama Gradske uprave, Zaječarska Fabrika kablova treba, za poslednje tri godine, da kešira 74 miliona dinara.
Srpski pokret Dveri zahteva od gradskih vlastodržaca da se ponovo preračunaju, jer ako njihova matematika otera jednog od retkih investitora , kome bi onda sutra mogli da uliju poverenje i ubede ga da je Zaječar grad budućnosti?! Gubitak ove firme, gurnuo bi grad u još veći ponor, a u naučnofantastična obećanja da će se u Zaječaru otvoriti fabrika za obradu drveta, da će potrčati investitori iz Nemačke i Italije, više niko ne veruje.

Pokret Dveri Zaječar
20. jul 2015.

Dodaj komentar