fbpx
Društvo

Revidiran spisak zemalja čiji državljani mogu bez ograničenja u Crnu Goru, Srbija i dalje nije na listi

foto: pixabay.com

Crna Gora je revidirala listu zemalja čiji državljani mogu ulaziti u ovu zemlju bez ograničenja pa će se tako na toj listi od sutra naći i državljani Azerbejdžana, Belorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea, objavilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti.

Ulazak u Crnu Goru omogućen je svakom državljaninu Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori i strancu sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori bez dodatnih ograničenja ako ispunjava sledeća tri uslova: rezident je neke od država sa „zelene liste“ ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa „zelene liste“, nije u periodu od 15. dana pre ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan „zelene liste“ i nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan „zelene liste“ osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument), navodi se na sajtu Vlade Crne Gore.

Državljanima Srbije i dalje nije omogućen ulazak u Crnu Goru izuzev onih koji dolaze nekomercijalnim i povremenim letovima.

I u tom slučaju, kako navodi Vlada Crne Gore, ukoliko vazduhoplov dolazi iz Republike Srbije putnici i posada moraju prilikom ulaska u Crnu Goru posjedovati negativan PCR test ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i posedovati rezervaciju u hotelskom smeštaju ako borave u Crnoj Gori.

Dodaj komentar