Hronika Izdvajamo

PU Zaječar: Uhapšeni, jer pljačkali crkve i prodavačice

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa policijskim upravama u Nišu i Prokuplju, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su seriju teških krađa i krađa iz pravoslavnih crkava i, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Takođe policija će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv jednog šesnaestogodišnjaka, osumnjičenog za ista krivična dela, podneti krivičnu prijavu.

T.N. (1996.) iz Surdlulice, dve žene S.M. (1999.) i A.D. (1979.), kao i šesnaestogodišnjak iz Aleksinca se sumnjiče da su tokom januara i februara ove godine ušli u crkve na području Zaječara, Кnjaževca, Boljevca, Niša, Niške Banje i okoline Doljevca iz kojih su ukrali novac.

Njih četvoro su, kako se sumnja, pokušali da obiju kutiju sa novčanim prilozima u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i u manastiru Sveti Nikola u Кuršumliji.

Takođe se sumnjiče da su u buticima u Nišu od dve prodavačice ukrali novčanike sa novcem i dokumentima, pa će protiv njih, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, biti podneta krivična prijava za dva krivična dela krađe.

Sumnja se da su oni iz parkiranog automobila jedne žene u Nišu uzeli mobilni telefon, pa se terete i za krivično delo utaja. Policija je pronašla ukradeni telefon i vratiće vlasniku.

Osumnjičenima T.N., S.M. i A.D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, stoji u saopštenju.

Dodaj komentar