Društvo Timočka krajina

PU Bor: Od početka godine u saobraćajkama povređeno 41 lice, jedna osoba stradala

Od početka godine na putevima na teritoriji Policijske uprave u Boru u saobraćajnim nezgodama povređeno je 41 lice, dok je nažalost smrtno stradao 1
učesnik u saobraćaju.

U više od polovine nezgoda sa stradalima uticajni faktor je bila nepropisna brzina. Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu.

Policijska uprava u Boru apeluje na učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i da pre svake vožnje, čak i najkraće, obavezno vežu sigurnosni pojas.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije MUP-a, tokom 2023. godine u R. Srbiji čak 100 osoba je izgubilo život u  saobraćajnim nezgodama jer nije koristilo pojas.

Nepoštovanje obaveze vezivanja sigurnosnog pojasa može imati fatalne posledice. Korišćenje sigurnosnog pojasa povećava šansu za preživljavanje
saobraćajne nezgode za čak 50 odsto. Ova činjenica jasno ukazuje na važnost pravilnog korišćenja pojasa za sve učesnike u saobraćaju.

Takođe, apel i na sve vozače da ne koriste mobilni telefon tokom vožnje i da poštuju saobraćajne propise. Svako ometanje pažnje vozača može biti veoma opasno, jer svaki vid ometanja može dovesti do ugrožavanja učesnika u saobraćaju, pa čak i do saobraćajne nezgode sa teškim posledicama, a posebno korišćenje mobilnog telefona.

Na kraju, apel vaći i za sve vozače motocikala i mopeda da poštuju saobraćajne propise, posebno one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja.

Dodaj komentar