fbpx
Društvo Politika

Protest “1 od 5 miliona” od narednog petka širi se i na Zaječar

Sledećeg petka, 18. januara u Zaječaru će se održati građanski protest pod nazivom “1 od 5 miliona”. Okupljanje je predviđeno u 18 časova na Trgu Nikole Pašića (preko puta SUP-a), nakon čega će se krenuti u protestnu šetnju – navodi se u obaveštenju koje su medijima prosledili organizatori skupa.

U obaveštenju se dalje navodi:

Nezadovoljni načinom na koji se vodi naš grad Zaječar, kao i država u celini, pozivamo sve Zaječarce da se priključe protestnom skupu i kasnije šetnji, da na miran način iskažemo svoje građansko nezadovoljstvo.

Posebno pozivamo sve mlade ljude koji zbog katastrofalnih rezultata ove vlasti masovno napuštaju Zaječar i Srbiju.

Protest je deo već omasovljenih beogradskih demonstracija protiv režima Aleksandra Vučića “1 od 5 miliona”, ali će imati i lokalne zahteve. O lokalnim zahtevima, kao i trasi protestne šetnje, građani Zaječara će putem medija i društvenih mreža biti obavešteni narednih dana.

Zvanična Facebook stranica protesta putem koje se građani mogu informisati je: Zaječar #1od5miliona i nalazi se na linku: https://www.facebook.com/za1od5miliona

Skup organizuje neformalna grupa >> Zaječar #1od5miliona <<. Obaveštavamo javnost da je protest isključivo građanskog karaktera, sa političkim zahtevima, pa s tim u vezi naglašavamo da su dobrodošle zastave Srbije, grada Zaječara, kao i protestne parole BEZ stranačkih obeležja.

Poštujući zakonsku formu i propisan rok, danas je skup i zvanično prijavljen Policijskoj upravi Zaječar.

1 komentar

Dodaj komentar