Kultura

Promovisana knjiga zaječarskog vaspitača Bojana Ćirića

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Da talenat može biti jači od hendikepa zaječarski slabovidi vaspitač Bojan Ćirić iznova dokazuje. Tako je sala Doma kulture u Kotlujevcu bila ispunjena do poslednjeg mesta na promociji njegove nove knjige za decu „Da nam dođe proleće“, po čijim motivima je urađena i predstava „Čarobna šuma“.

Knjiga pod nazivom „Da nam dođe proleće“, zaječarskog vaspitača Bojana Ćirića promovisana je minulog vikenda u sali Doma kulture u Kotlujevcu, a po motivima knjige ujedno je izvedena i predstava „Čarobna šuma“.

FOTO: Radio Magnum

Sala Doma kulture u Kotlujevcu bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a roditelji i deca oduševljeni su Bojanovim trudom.

„Iako je slabovid, on dečiju dušu vidi bolje od bilo koga“, reči su jedne mame šestogodišnje Petre.

Anita Bogdanović, vaspitačica Predškolske ustanove „Đulići“ i Bojanova koleginica istakla je da glavni likovi u predstavi – životnje nose osobine ljudi u kojima se neki itekako mogu prepoznati.

„Svi Bokijevi tekstovi su pisani na deci blizak način, sa puno humora, jednostavni, jasni. Kroz sve njegove tekstove smo sa decom obrađivali priče o drugarstvu, o ljubavi, o nekim životnim situacijama, pa su zato deci te priče i simpatične“, kaže Bogdanović.

Bojan Ćirić, autor knjige po čijim je motivima urađena predstava „Čarobna šuma“ kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio ideju da napiše tekst za predstavu o različitostima.

“ Knjiga je pisana na šaljiv način, pa i deci i odrasle uči pravim vrednostima, promovišući različitosti, koje nas spajaju. Ako imate želje i volje, prave prijatelje i puno ljubavi za deljenje – sve je moguće“, poručio je Ćirić.

Podsetimo, ovaj zaječarski vaspitač nedavao je dobio Svetosavsku nagradu za izuzetno zalaganje u radu i doprinos u zastupanju interesa dece i porodica.

Dodaj komentar