Bor grad info

Nakon višemesečnog parničnog postupka u kome se prošle godine sudilo bivšem predsedniku Skupštine grada Zaječara Saši Mirkoviću zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, kojom je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara, 7. decembra 2017. godine Mirković je NEPRAVOSNAŽNO osuđen na godinu dana zatvora. Istovremeno, Milena Trajković, koja je u to doba bila član Gradskog veća, osuđena je uslovno na osam meseci zatvora.

Podsećamo, Mirković je uhapšen 11. septembra prošle godine povodom ovog slučaja, a pritvor mu je već 19. oktobra zamenjen za meru kućnog pritvora bez elektronskog nadzora, koja je i dalje na snazi.

Ovo je bila prvostepena presuda na koju su Saša Mirković, kao i tužilaštvo imali pravo žalbe višem Privrednom apelacionom sudu, koje su svakako iskoristili.

radiomagnum.rs

Upravo gore pomenuti sud je 31. maja 2018. godine doneo rešenje, kojim se UKIDA presuda Privrednog suda u Zaječaru 6 II 77/2016 od 26.10.2016. godine i predmet se vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Glas Zaječara

Reč je o sporu koji se vodi vezano za isporuku 1662 novogodišnja paketića koje je preduzeće „OFY company“ iz Beograda isporučilo Gradskoj upravi u Zaječaru.

Po saznanju da je Privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu Privrednog suda u Zaječaru kolege sa portala „Glas Zaječara“ stupili su u kontakt sa jednim od okrivljenih u aferi „Paketići“, Sašom Mirkovićem, koji im je povodom odluke Privrednog apelacionog suda u Beogradu dao sledeću izjavu:

„Trenutno sa timom Rikošeta i sa kolegom Goranom Markovićem i novinarima radimo emisiju za utvrđivanju istine ko je ubio Olivera Ivanovića za jednu poznatu svetsku kuću.

Vest me je zatekla na terenu, bukvalno sam došao do Zaječara da vidim roditelje i stigla je presuda.

Ovo je dokaz kako funkcionise zaječarsko pravosuđe, iskljucivo po političkim pritiscima sa vrlo uvezanim i umreženim ljudima. Ja sam pričao da je Ničić uz Vučića ovo uradio zbog politike.

Izvršioci su Jasmina Popović, Dragoslav Popović, sudije Vladan Nikolić, Cvetković i Biljana Rodić, a ima i još nekih.

Direktni egzekutor je bio Saša Živković isto sudija kog drže po fijokama zbog toga što je njegov otac u bescenje prodao Zaječar promet.

Sada očekujem da mi se neko pre svega izvini, da mi vrate moja građanska i ljudska prava, a da oni koji su sve ovo učinili u budućnosti odgovaraju pred zakonom. Ima tu poduže liste.

Nikada u životu nisam osuđivan pre ovog političkog procesa!

U međuvremenu zbog mog političkog stava uništili su mi i zdravlje i porodicu i posao. Ima Boga i Bog će im suditi.

Na kraju se vidi da sam ja taj koji je jedini oštećen, a da krivci koji sede u državnim foteljama rade beskrupulozne stvari, zbog neostvarenosti i političke moći, a na kraju ne plaćaju odštete svojim novcem, nego novcem svih građana“, poručio je Mirković.

Saša Mirković je povodom ovog slučaja objavio i sledeći status na svom Facebook profilu:

Da sumiramo, bez bilo kakve isplate nema ni krivice, pa se postavlja pitanje: Zašto je uopšte vođen krivični postupak bez pravosnažne presude o isplati?

izvor. zaječaronline / glas-zaječara

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here