fbpx

PRAVO U METU: Gimnazijalka iz Paraćina najbolji strelac u Srbiji u svojoj kategoriji

Preporuka:

Dnevni horoskop za SUBOTU – 7. decembar 2019. godine

I danas dobra energija koja je juče zavladala, Mesec u Ovnu i danas šalje dobre vibracije, te ne gubite...

Obeležavanje Međunarodnog dana planina u Zaječaru

Planine si oduvek imale veliku ulogu u životu čoveka ali i svih živih bića. Planine obezbeđuju čistu pijaću vodu,...

Dobrotvorni bazar premašio sva očekivanja

U Omladinskom centru u Zaječaru u nedelju, 8. decembra održan je još jedan humanitarni bazar, koji je nadmašio prethodni....
- Reklama -

Petnaestogodišnja Anja Popović iz Paraćina prošle godine bila je najbolji strelac u Srbiji u konkurenciji pionirki do 15 godina, zvanično je odlučio Streljački savez Srbije, dodelivši joj u Beogradu to visoko priznanje i pehar.

Za ovdašnji Streljački klub „SFS Borac“, čiji je član, to nije nikakvo iznenađenje, jer Anja ostvaruje već dve godine briljantne rezultate i u starijoj konkurenciji od svoje. Tako je prošlog meseca, u Smederevu, na prvenstvu Regiona centralne Srbije za juniorke i seniorke iz standardne vazdušne puške, u jakoj pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju među juniorkama. Takmičila se čak i sa seniorkama i osvojila srebro.

FOTO: savremenisport.com

Anja kaže da se streljaštvom bavi već petu godinu i da je talenat i ljubav prema ovom sportu nasledila od mame koja je bila treća u nekadašnjoj Jugoslaviji.

– Iz godine u godinu osvajala sam sve više medalja, a naročito od 2017, kada sam na poklon dobila svoju ličnu pušku, a u kampu „Karataš“ profesionalni treneri su mi korigovali greške koje sam pravila – kaže Anja.

U kadetskoj konkurenciji ona je vicešampionka Srbije, u konkurenciji juniorki je osvojila izuzetno treće mesto. U malokalibarskom oružju na 50 metara u kvalifikacijama za državno prvenstvo Anja je bila treća, a četvrta u ležećem stavu, da bi na državom prvenstvu osvojila vicešampionske titule u oba stava.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Novogodišnji bazar i ove godine na Trgu oslobođenja

Tradicionalni Novogodišnji bazar i ove godine biće održan na platou u centru Zaječara od 26. do 28. decembra, kada će veliki broj izlagača upotpuniti...

Munja nakon duge borbe izgubio život

Miloš Veličković-Munja(30), koji je nakon povreda zadobijenih u šumi, dok je s prijateljima sekao drva, preminuo je u Kliničkom centru u Nišu nakon skoro...

3. Galimatijas podkast u Omladinskom centru

Nakon kraće pauze, Galimatijas podkast se vraća u Omladinski centar. Boris Živulović i Stevan Jovanović ponovo će ponovo voditi program sa svojim gostima. Za sve...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: