fbpx
Društvo Izdvajamo

Poslovna informatika – novi studijski program na Fakultetu za menadžment u Zaječaru

Fakultet za menadžment u Zaječaru priprema se za upis 24. generacije studenata, a novina u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi je novi studijski program – poslovna informatika, program akreditovan u oktobru prošle godine. O svemu što ih interesuje budući studenti i njihovi roditelji moći će da saznaju tokom marta, kada će na ovom Fakultetu biti organizovani dani otvorenih vrata.

Budući da je potražnja za kadrovima u oblasti informatike veća od ponude, ukazala se potreba za akreditacijom ovog studijskog programa. Završetkom ovih studija stiče se znanje i sposobnost da se primeni informatika u svim sferama poslovanja – navode na Fakultetu za menadžment.

Prof. dr Dragan Mihajlović

Prema rečima Prof. dr Dragana Mihajlovića, dekana Fakulteta, novina će biti i dva kratka studijska programa: zdravstveni menadžment i spoljna trgovina, kako bi ponuda bila adekvatna uslovima tržišta, vezano za sistem dualnog obrazovanje koji se sada nudi. Na ovaj način će kroz šestomesečne programe moći da se steknu odgovarajuće kvalifikacije.

Osnovni program “Poslovna informatika”

Prema rečima Prof. dr Srđana Žikića, osnovni program strukovnih studija “Poslovna informatika” trajaće tri godine čime će svršeni studenti steći zvanje strukovni poslovni informatičar i 180 ESPB bodova.

Prof. dr Srđan Žikić

Realizacija ovakvog strukovnog studijskog programa nalazi svoje realno opravdanje u savremenom poslovnom društvu koje se karakteriše sve većim razvojem i primenom informatičkih znanja. Realna potražnja kadrova iz oblasti informatike je veća od ponude i mi smo odlučili da izađemo u susret potrebama poslovnog sveta i društvenih trendova – rekao je Prof. Dr Srđan Žikić.

On je naglasio da je studisjki program koncipiran tako da je akcenat stavljen na stručno aplikativne predmete informatičke orijentacije.

Kratki studijski programi

Za realizaciju programa „Spoljna trgovina“, Fakultet je uspostavio saradnju sa Slobodnom zonom Pirot, a pored toga, studenti će imati priliku da obavljaju praksu i u pojedinim zaječarskim kompanijama.

Slobodna zona Pirot je prva slobodna zona u Evropi po rezultatima svoga poslovanja i treća slobodna zona u svetu.

Program „Zdravstveni menadžment“, po dobijanju saglasnosti od strane Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, biće realizovan u saradnji sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji, Poliklinikom Paunković, Zavodom za zaštitu zdravlja Timok, Medsken Tadić dijagnostikom i Interlab poliklinikom, gde će polaznici ovih programa moći da obavljaju praksu.

Naučno-istraživački rad

Prema rečima Prof Dr. Bojana Đorđevića, na Fakultetu za menadžment u Zaječaru posebno se ponose naučno-istraživačkim radom ističući da je samo tokom prošle godine u polju društveno-ekonomskih istraživanja objavljeno preko 120 naučnih radova u publikacijama na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Prof. dr Bojan Đorđević

Rezultati rada jesu vrlo značajni a potvrdu toga dalo je i Ministarstvo prosvete odobrivši akreditaciju za naučno-istraživački rad. Akreditacija za naučno-istraživački rad je prvi i osnovni uslov da bi smo ostvarivali master studijske programe i doktorske studije – rekao je Prof. dr Bojan Đorđević.

Fakultet funkcioniše nesmetano

Prema rečima izvršnog direktora Dragana Ranđelovića, Fakultet za menadžment u Zaječaru, jedan je od najstarijih privatnih fakulteta u Srbiji i već više od 20 godina posluje bez ikakvih finansijksih ili drugih problema.

Dragan Ranđelović

Fakultet će ove godine upisati 24. generaciju studenata i ovom prilikom pozivam buduće studenta ali i njihove roditelje da u toku marta meseca, kada će se organizovati “Dani otvorenih vrata” na Fakultetu za menadžment, posete fakultet i upoznaju se sa programima koji im se nude – istakao je Ranđelović.

On je takođe podsetio da su na Fakultetu za menadžment najniže cene školarine u državi i da je iznos moguće platiti u tri rate.

2 komentara

  • Sve lažnjaci na lažnom fakultetu. Prava slika SPSa – prevara za sve pare , kako od ponavljača u srednjoj školi i kockara, prevaranta postati profesor i doktor.

  • Što su ovi stručnjaci tako pokisli, nema više ovca za šišanje ili se gasi štamparija diploma na Kraljevici?

Dodaj komentar