fbpx

Posle skoro 4 godine napokon uklonjena divlja deponija u selu Mali Izvor (FOTO)

Preporuka:

Uputstvo građanima Zaječara za ostvarivanje prava na besplatan obrok

Lica koja ne ostvaruju nikakva primanja i prihode i imaju prebivalište na teritoriji Grada Zaječara ili su interno raseljena...

Nove instrukcije za zaječarske poljoprivrednike: Evo šta im je dozvoljeno…

Svi poljoprivredni proizvođači, žitelji sela koja se nalaze na teritoriji Zaječarskog okruga mogu u periodu od 5 do 19...

Knjaževac: Pretio prodavačici da je došao iz Italije i da će sve zaraziti Korona virusom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su Đ.S. (1995) iz Knjaževca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršo...
- Reklama -

Divlja deponija u selu Mali Izvor nadomak Zaječara stvarana je proteklih nekoliko godina, a za to vreme na tom mestu nataloženo je preko 2.000 kubikaotpada.

Poslednji put je đubre sa ove deponije odneto još 2014. godine.

I iako je samo nekoliko meseci kasnije, tačnije 10. februara 2015.  sklopljen ugovor sa firmom „Transkomerc“ iz Svrljiga, do današnjeg dana predstavnike pomenutog preduzeća niko nije kontaktirao.

Život meštana Malog Izvora postao je nepodnošljiv pa je novoizabrano  rukovodstvo Saveta mesne zajednice preduzelo  prve korake.

Sa ove divlje deponije u narednih desetak dana biće izveženo preko 2.000 kubika đubreta, a potom će sa čišćenjem biti nastavljeno i u ostalim zaječarskim selima.

Radovi na sanaciji i uklanjanju divlje deponije u Malom izvoru obišao je danas i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je tom prilikom istakao da se pitanje odlaganja otpada u zaječarskom selima, ali i rubnim delovima grada mora što hitnije rešiti.

A jedini način za tako kako je istakao je izgradnja transfer stanica sa kojih bi se otpad odvozio  na regionalnu deponiju.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara u ekološkom fondu grada ima dovoljno sredstava, a samo za ove namene opredeljeno je oko 20 miliona dinara.

Vrednost ovog projekta iznosi milion i po dinara, ali će zbog velikog obima posla ove godine biti raspisan još jedan novi tender i sklopljen  novi ugovor, kako bi gotovo sve deponije na teritoriji grada i u okolnim selima bile što hitnije uklonjene.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: