fbpx

Posle skoro 4 godine napokon uklonjena divlja deponija u selu Mali Izvor (FOTO)

Preporuka:

Na mestu bivšeg Grafičkog preduzeća otvara se veliki distributivni centar „Tekijanke“

Prostor bivšeg Grafičkog preduzeća u Zaječaru uskoro će postati novi distributivni centar "Tekijanke" s obzirom da je zemljište od...

Dnevni horoskop za ČETVRTAK – 12. decembar 2019. godine

Merkur je od danas ponovo u u Strelcu u kom je boravio od kraja oktobra sve do početka decembra....

In memoriam: Jovica Mihailović (1960 – 2019)

Jovica Mihailović Joca, organizator kulturnih manifestacija u ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i...
- Reklama -

Divlja deponija u selu Mali Izvor nadomak Zaječara stvarana je proteklih nekoliko godina, a za to vreme na tom mestu nataloženo je preko 2.000 kubikaotpada.

Poslednji put je đubre sa ove deponije odneto još 2014. godine.

I iako je samo nekoliko meseci kasnije, tačnije 10. februara 2015.  sklopljen ugovor sa firmom „Transkomerc“ iz Svrljiga, do današnjeg dana predstavnike pomenutog preduzeća niko nije kontaktirao.

Život meštana Malog Izvora postao je nepodnošljiv pa je novoizabrano  rukovodstvo Saveta mesne zajednice preduzelo  prve korake.

Sa ove divlje deponije u narednih desetak dana biće izveženo preko 2.000 kubika đubreta, a potom će sa čišćenjem biti nastavljeno i u ostalim zaječarskim selima.

Radovi na sanaciji i uklanjanju divlje deponije u Malom izvoru obišao je danas i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je tom prilikom istakao da se pitanje odlaganja otpada u zaječarskom selima, ali i rubnim delovima grada mora što hitnije rešiti.

A jedini način za tako kako je istakao je izgradnja transfer stanica sa kojih bi se otpad odvozio  na regionalnu deponiju.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara u ekološkom fondu grada ima dovoljno sredstava, a samo za ove namene opredeljeno je oko 20 miliona dinara.

Vrednost ovog projekta iznosi milion i po dinara, ali će zbog velikog obima posla ove godine biti raspisan još jedan novi tender i sklopljen  novi ugovor, kako bi gotovo sve deponije na teritoriji grada i u okolnim selima bile što hitnije uklonjene.

- Reklama -

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Međunarodna izložba sitnih životinja u Velikom Izvoru

Međunarodna izložba golubova, kunića i ukrasne živine, biće organizovana ovog vikenda, 14. i 15. decembra u selu Veliki Izvor. Prema najavama organizatora, predstaviće se odgajivači...

„Uspavana lepotica“ u zaječarskom pozorištu

Na sceni zaječarskog pozorišta sutra, 13. decembra, biće izvedena predstava za decu "Uspavana lepotica". Ovo je jedna od najpopularnijih bajki u glumačko-lutkarskoj igri. "Deca, ali i...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: