fbpx
Društvo

POD LUPOM I GRAD ZAJEČAR: Državni revizor počeo kontrolu šest gradova, sedam opština, 26 ustanova

Državna revizorska institucija (DRI) danas je saopštila da je počela kontrolu finansijskih izveštaja za prošlu godinu i pravilnosti poslovanja 26 budžetskih korisnika.

U toku je kontrola pravilnosti poslovanja šest gradova – Zaječara, Smedereva, Subotice, Leksovca, Šapca, Požarevca i  sedam opština – Velike Plane, Dimitrovgrada, Srbobrana, Sečnja, Bele Palanke, Novog Bečeja i Ljubovije.

Na proveri su i finansijski izveštaji Ustavnog suda, Geološkog zavoda, Republičke direkcije za robne rezerve, Gerontološkog centra Beograda, Studentskog centra Beograd, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, domova zdravlja u Novom Sadu i Nišu, Instituta „Torlak“ u Beogradu, republičkih fondova za penzijsko-invalidsko osiguranje, za zdravstveno osiguranje i za vojne osiguranike.

Državni revizori sprovode i dve revizije svrsishodnosti poslovanja – o sopstvenim prihodima direktnih i indirektnih korisnika republičkog budžeta i o opravdanosti formiranja komisija i drugih stalnih i privremenih radnih tela u javnom sektoru.

Izvor: radiomagnum.rs

1 komentar

  • hajde da vidimo šta je radio naš saša.ma nije on krao.ma pričaju ljudi.i ovo što kažu za SPORt.MA LAŽU .JA NE VERUJEM.malo je to za njega.vidi koliki čovek a tako malo da ukrade.ne pričajte tako.samo mu treba…a rekli su da ne psujemo.uhapsite bre lopova.već jednom.ali nemate vi onu stvar.a i daje on malo pare gde treba.da ima za sve.

Dodaj komentar