Društvo Izdvajamo

Počelo asfaltiranje puta između Brusnika i Tamniča

FOTO: Radio "Magnum"

Put između Brusnika i Tamniča, koji spaja dva regiona, a tri opštine: Zaječar, Bor i Negotin napokon će biti presvučen asfaltom. U deonicu dugu 7 kilometara, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Saše Matijevića, biće ugrađeno 2350 tona asfalta, a vrednost radova je oko 19 miliona dinara.

Pored železničke stanice Brusnik koja je udaljena nekoliko kilometara od sela prema Tamniču pomoćnici gradonačelnika i članovi gradskog veća obišli su 25. jula radove na asfaltiranju polovine deonice puta.

FOTO: Radio „Magnum“

Posle više od dve decenije put od Salaša preko Brusnika za Tamnič i Negotin napokon će biti uređen kako dolikuje, pa meštani nеgotinskih sеla neće do Bora morati da idu preko Negotina, kaže predsednik Mesne zajednice Brusnik Mile Perić.

FOTO: Radio „Magnum“ / Mile Perić

“ Ovaj put predstavlja za nas žilu kucavicu, on povezuje sela Tamnič, Brusnik, Tabakovac, Klenovac, Rečku i Negotin, i na drugoj strani Tamnič, Rajac, Rogljevo, Smedovac, Veljkovo i Negotin. Kako u Brusniku već postoji jedna etno kuća, u planu je otvaranje još jedne, ali i dve destilerije i još nekih objekata važnih za selo i razvoj turizma“, kaže Perić.

Podsećamo, problem oko sanacije puta od Salaša preko Brusnika za Tamnič i Negotin godinama je predstavljala činjenica što se nije znalo u čijoj je tačno nadležnosti njegovo uređenje. Nekada je o njemu brigu vodila republika, a pre samo nekoliko godina „problem“ je postao lokalne prirode.

Poslednji put meštana Brusnika setili su se u oktobru 2016. godine tokom izborne kampanje kada je u dužini od 630 metara nasipano 147 kubika rizle.

Potom je useledilo valjanje rizle i krpljenje rupa, a onda i obećanje da će do kraja 2016. put biti „doveden u red“.

Nadležni najavljuju da je u planu asfaltiranje još 3,5 kilometara puta od Brusnika prema Salašu gde su u toku pripremni radovi. Istovremeno, sa ovim, odvijaju se i radovi u selima negotinske opštine, koja se graniče sa zaječarskim selima.

Izvor: Za media / Radio Magnum / Zaječar online

Dodaj komentar