Dikie Lebedi

Patriotska pljačka: Ćuprija na Timoku!

tikva raste u centru zaječara

Svega šest dana nas deli od svečanog otvaranja mosta na Timoku. Ni manjeg mosta, ni većih skandala, a ni veće borbe da se prigrabi parče kolača i budžeta koji ovaj most nosi.

Čast da Zaječarcima podari ćupriju pripala je nekadašnjem (samo) proglašenom čelniku Privredne komore Kosova Branku Miljkoviću, koji je svojevremeno (ne) zvanično proglašen kraljem puteva na Kosovu.

Prestola se napred pomenuti „kralj“ domogao kroz tesnu saradnju sa porodicom Osmani, preko koje je ugrabio mnoge od poslove sa UNMIK-ovih tendera.Suvišno je reći da je poslovanje Branka Miljkoiva i njegove kompanije kontroverzno – a da je kriminalac svojevremeno je tvrdio i Aleksandar Vučić lično, rekavši da je Zvonko Veselinović mala riba spram njega.

Ime Branka Miljkovića nemali broj puta spomenuto je i u serijalu emisije „Insajder“: Patriotska pljačka uglavnom u negativnom kontekstu firme koja je učestvovala u zloupotrebi finansijskih sredstava namenjenih Kosovu i Metohiji.

Pod zaštitom visokih funkcionera SPS Branko MIljković izašao je iz nemilosti velikog vođe, tako barem upućeni kažu.Posla izgradnje ćušrije na Timoku napred pomenuti dograbio se po rodovskoj liniji ( ako je verovati čaršijskim pričama ), jer ko će kome, ako ne svoj svome.Počasna građanka Zaječara – Zorana Mihajlović i Branko Miljković su rođaci, i to veoma bliski.

Kada je zaškripalo plaćanje – grad Zaječar preuzeo je obavezu Direkcije za izgradnju i obavezao se da isplati dugovanje firmi MBA Miljković, naravno opet na insistiranje i urgenciju počasne građanke.

Ne želim da zvučim zlobno: slažem se da za obavljen posao treba ljudima da se plati – niko nije lud da radi bez para, i ne treba da radi bez para.

Ipak, smeta mi to što najglasnija lokalna televizija koja se bavi istragom afera, spletki, mućki prethodne vlasti, ulazeći pri tome toliko u sitna crevca da samo čekam kad ćemo da saznamo boju donjeg veša prethodnog gradonačelnika, uopšte ne pominje: blokadu budžeta grada Zaječara u iznosu od sića 60 miliona, procvetale ivičnjake, travu koja raste na sve strane i lagano pretvara Zaječar u zmijarnik, ne pominje ni odnos bata Branka i seka Zorane, pa ni činjenicu da se most otvara 27. juna ali samo kao pešački, a da je pitanje vremena kada će biti otvoren za redovni saobraćaj.

Dakle, otvaranje mosta 27. juna biće repriza otvaranja kružnog toga, a da cirkus bude na nivou, što bi reko her Žika, postaraće se drugarice Šerifović i Bojana Stamenov, na veliku radost svih, a posebno uvaženog Pjera, koji nas još uvek nije – podsećam, udostojio pojašnjenja šta se tačno desilo sa novcem namenjenim Cecinom koncertu.

No, ne klonite duhom, dragi sugrađani, za dan grada zabavljaće vas lično Aca Lukas na bini otornoj na udare vetra od 80 km na sat – što je mnogo veća brzina od one kojom ćete moći da projurite novim mostom već od subote.

Dakle, nezadrživo srljamo u progres!

Šta drugo ima novo?

Ako ste se zabrinuli za tikvu koja buja nepunih 50 metara od centra grada, odmah preko puta zgrade PIO fonda – tu je, buja, raste ko iz vode.
Lepo reče neko: zna se da tikve rastu na bunjištu, a naš grad…. pa, tu je negde, već neko vreme. A zna se i koja životinja voli da jede tikve – pa ništa ne treba da nas čudi što su počele da rastu u centru grada.

Ostajte mi zdravo!

Dikie Lebedi

Dodaj komentar