Društvo

Otvorena crkvena suvenirnica u Zaječaru

FOTO: Zajecar Online
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U dvorištu Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru, otvorena je suvenirnica. Radovi na izgradnji prodavnice koštali su oko tri miliona dinara, a prema rečima đakona Uroša Pamučara, sekretara Eparhijskog Upravnog odbora i Eparhije timočke, prodavnica je izgrađena po projektu Eparhije timočke i finansirana je iz gradskog budžeta.

U novootvorenoj suvenirnici, u dvorištu Sabornog hrama „Presvete Bogorodice u Zaječaru“, biće prodavana crkvena roba i manastirski proizvodi.

Prostor Timočke eparhije trebalo bi u nekom budućem periodu da bude upotpunjen i igraonicom za decu na otvorenom, nalik na zabavni park, najavio je đakon Pamučar.

„U donjem uglu  dvorišta planirana je igraonica za decu na otvorenom, jedan zabavni park. Taj plan postoji već neko vreme. Za sada nismo u mogućnosti to da realizujemo, ali se nadamo da će i taj projekat doći na realizaciju“, rekao je đakon Pamučar.

Pamučar navodi da bi ovo bio jedan park gde bi se deca okupljala, s obzirom na to, da u centru grada nema takve igraonice za najmlađe.

Pogledajte galeriju fotografija:

Dodaj komentar