Politika Timočka krajina

„OSMIŠLJENO – URAĐENO“: Supruga gradonačelnika Ničića ulazi u političke vode!

ilustracija

izvor: glas-zajecara.com

autor: Marija Stojanović

Na političkoj sceni Srbije, pa i Zaječara, bilo je nekoliko bračnih parova koji su politiku shvatali kao biznis i na tome sagradili ne karijere, već imperije. Najpoznatiji dvojac bez premca je Milošević-Marković.

Dok je Sloba bio u prvom planu, Mira je vukla sve konce. Svi znamo kako su završili.

Kad može Mira sa cvetom u kosi, što ne može Selena Ničić, na primer. Kako njen suprug Boško Ničić ima bogato političko i preletačko iskustvo, što bi mu ona bila samo senka, što se ne bi upustila u politiku?

Neki bi rekli da je Boško Ničić sebi dobro obezbedio poziciju jer se nije odrekao svog Pokreta za Krajinu (u SNS su prešli samo gradski funkcioneri), kao poturica ima podršku najjače stranke u Srbiji, a tu ju i opozicioni poslanički mandat sa poslednjih parlamentarnih izbora, ako neko dao ostavku, prvi na redu je baš Boško.

Kako je politika opasna rabota i sve se preko noći promeni, valja obezbediti dobru odstupnicu.

Kako? Ugurati ženu u neku drugu političku opciju.

Gde? Najbolje u stranke nacionalnih manjina.

FOTO: Media centar Bor

Osmišljeno – urađeno, rekla bi Ničićeva savetnica za medije.

I tako gospođa Selena Ničić ulazi u politčke vode na mala vrata, a ipak u velikom stilu. Na predstojećim izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina treća je na listi „Vlasi za Srbiju“.

Kako su Vlasi jedna od najbrojnijih nacionalnih manjina u Srbiji nema nikakve dvojbe da će Selena zastupati njihove interese i odlučivati kako će se trošiti novac predviđen za poboljšanje uslova života vlaške populacije. Mogućnosti su velike, od organizacije kultrunih i sportskih manifestacija, preko izgradnje škola i vrtića do, na primer, otvaranja televizije (zakon to dozvoljava).

Dobar plan, zar ne?

A i ako Ničićeva strategija preletanja i dodvoravanja omane, tu je rezervna varijanta – sad su mnoge novine u kulturnoj sferi jasnije.

Gde god se osvrneš, Ničićeva familija je tu negde. Podsetimo se funkcija koje je su zauzimali ili još uvek zauzimaju članovi porodice:

Ana Ničić (čerka gradonačelnika): član Komisije za statut grada Zaječara; član Gradske izborne komisije; član Upravnog odbora Zavoda za javno zdravlje Zaječar (plaćena funkcijica)

Selena Ničić (supruga gradonačelnika) -predsednik Upravnog odbora Specijalne bolnice Gamzigradska banja

Igor Andrejević (šurak gradonačelnika) – član Nadzornog odbora Fondacije „Zoran Radmilović“; predsednik Upravnog odbora Arhiva „Timočka krajina“ Zaječar

Selena Andrejević, (šurnjaja gradonačelnika) – član Upravnog odbora Pozorišta (inače, vlasnica ugostiteljskog objekta na Romulijani)

Branislav Andrejević, (tast gradonačelnika) – član Saveta za zdravlje grada Zaječara

Zaječarci s punim pravom komentarišu da jedino gradonačelnikov pas nema javnu funkciju. Uopšte nas ne bi čudilo kada bi na društvenim mrežama osvanula grupa „Pravda za Skaja“ ili kako li se već zove uvaženo kuče zaječarskog političkog dvojca.

izvor: glas-zajecara.com

9 komentara

  • ma daj..nije svevisnji takav..zasto mu ne verujete..???????? pa kad je on nesto slično uradio?? ma on je nas..ljubimac..mozda je malo nestasan..

  • sve vrhunski stručnjaci!!!menadžmentlije!!! a ne znaju vola da ubodu u….. ali,dolazi kraj…videli ste spisak NAJGORIH LJUDI U GRADU…isterajmo…

  • Nicicev tast Branislav radi u Vodovod ZA kao levo smetalo,prima 60 000 din. i ne zna zasto dolazi na posao

  • BOSKO NICIC JE PRIMER KAKO TREBA RUKOVODITI GRADOM I OPSTINOM,ON SAMO MOZE SMETATI KRIMINALCIMA T.J.NEPOSTENOM DELU NASE POPULACIJE,SVI TI KOMENTARI SU CISTA GLUPOST.SVI ONI KOJI SU BILI NA NJEGOVOM MESTU SU IMALI PRILIKE DA SE DOKAZU ALI NA NASU ZALOST DOKAZALI SU SE U LOSEM SVETLU,RADELI SU ONO STO SE BAS MORA I TO SAMO POVRSNO,IZA NJIH JE OSTAJALA SAMO PUSTOS…IZA BOSKA NICICA OSTAJE JEDAN LEPO ISTRASIRANI PUT,PUN KREATIVNOSCU I PREDUZIMLJIVOSCU,IZA NJEGOVIH PREDHODNIKA JE OSTAJAO PUT PUN KAMENJA O KOJE SE OBICNO STANOVNISTVO SAPLICE I DAN DANAS. ALI ZATO JE NAROD U BOSKU NICICU PREPOZNAO COVEKA KOJI CE TAJ PUT LEPO I TEMELJNO OCISTITI I SREDITI…

  • pa pogledaj cerka sta radi..pa njegov ljubimac vice.pa njegova hmmmmm sunčica..pa sve moj….

  • B.G…..iliti boško ničić..oduvek sam sebi pise komentare…sramota..samo nemoj kriminal da spominjes..tu je majstor..tek cete sada videti kako i sta radi sa zenom..jezivo..ovo je bre bruka za celu srbiju..BRUKA..i njegovi su počeli da ga odbacuju..mislim romi..a i partijski..polako..

Dodaj komentar