fbpx
Glas Paraćina

Odbornici u Paraćinu izglasali poverenje predsedniku opštine: Od ukupno 44 odbornika Paunović dobio podršku njih 39 (VIDEO)

2019. godina u Paraćinu je predizborna godina u svakom pogledu, a prema rečima predsednika opštine Saše paunovića izvesno je da koalicija koja ovog trenutka čini većinu ima velike šanse da u istom sastavu nastavi da radi i posle 2020. godine.

To je zapravo ono što Paunović očekuje, jer poslove polako privode kraju i skoro sva obećanja data građanima će do kraja mandata i ispuniti.

” U političkom zanatu kada ispunite sva obećanja koje ste dali građanima u odnosu na date okolnosti, to obično znači da ćete ponovo dobiti njihovu podršku jer ste obećano ispunili i jer su zbog toga oni i glasali za vas pre četiri godine.

Naravno da se to neće desiti tako što ćemo sedeti po kancelarijama, već nameravamo da naporno radimo. Da prvo ispunimo sve što smo obećali građanima, pa onda i da razgovaramo sa građanima da vidimo šta oni žele dalje i da ponudimo nove programe.

Mi smo u stvari jedan servis građana koji rešava probleme, ispunjava obećanja i nudi nove programe koji dogovoramo sa samim građanima”, istakao je Paunović.

Poslednju sednicu Skupštine opštne u Paraćinu u 2018. godini obeležila je, po drugi put od januara, provera poverenja prvom čoveku grada na Crnici Saši Paunoviću.

Prema rečima Paunovića, predlog je potekao od 41 odbornika skupštinske većine, pa se predlog za razrešenje našao u Dnevnom redu.

” Mi na taj način štitimo odpornike od pritisaka, jer su oni bili u situaciji da im se preti na razne načine, njima i članovima njihovih porodica: gubitkom posla, pa i nasiljem.

Neke od tih pretnji prijavljene su i policiji. Zna se ko su lica koja su pretila, zna se ko su odbornici koji su smatrali da su ugroženi na taj način i mi smo našli to neuobičajeno rešenje u postojećim propisima da izglasavanjem poverenja predsedniku opštine zapravo zaštitimo odpornike da ih u roku od 6 meseci niko ne može naterati da ponovo glasaju na isti način, jer zakon to onemogućava”, naveo je Paunović.

Na pomenutoj sednici od ukupno 44 odbornika Paunović je dobio podršku njih 39, dvoje je glasalo za promenu, a tri listića su bila nevažeća.

Pogledajte izjavu predsednika Opštine paraćin Saše Paunovića:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar