fbpx
Politika

Odbornici podržali sukob interesa

foto: radiomagnum.rs

NA JUČERAŠNJOJ SEDNICI SKUPŠTINE GRADA ODBIJEN PREDLOG AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE ZA SMENU DUŠANA FIROVIĆA SA FUNKCIJE ČLANA GRADSKOG VEĆA

Na juče održanoj, 109. sednici Skupštne grada na dnevnom redu bilo je prevremeno razrešenje Dušana Firovića sa funkcije člana Gradskog veća. Većina odbornika izjasnila se za to da Firović nastavi da obavlja svoju dužnost, pokazali su rezultati glasanja.
Nakon što su preuzeta 33 listića za glasanje, tri su bila nevažeća, tri za razrešenje, a 27 protiv.

Podsetimo, Dušanu Firoviću izrečena je od strane Agencije za borbu protiv korupcije, mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije člana Gradskog veća Grada Zaječara. U obrazloženju rešenja Agencije navedeno je izmedju ostalog da je Firović tokom vršenja funkcije člana Gradskog veća učestvovao u donošenju zaključka kojim je prihvaćen predlog Komisije za raspodelu sredstava medijima na teritoriji grada, da se dodele sredstva DOO za Radio i televiziju F kanal, čiji je vlasnik Firovićev sin, kao i da on o postojanju sukoba interesa o ovom slučaju nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije.

Agencija je dostavila predsedniku Skupštine Grada Zaječara inicijativu za razrešenje Dušana Firovića sa javne funkcije člana Gradskog veća. U navedenoj inicijativi, izmedju ostalog navodi se da je Firović protiv rešenja Agencije podneo žalbu, koja je odbijena kao neosnovana. Zato je Skupštini grada ovaj predlog dat na razmatranje, ali su odbornici svojim glasovima podržali sukob interesa.

Izvor: radiomagnum.rs

1 komentar

  • Odbornici svaka vam cast sto podrzavate nezakonitost i 12 miliona u dzepu Fire. Jad i beda. sram vas bilo…

Dodaj komentar