fbpx

Nova Srbija izlazi na izbore, poručio Velimir Ilić u Zaječaru

Preporuka:

OO „Nove stranke“ Knjaževac: Lokalna vlast nesposobna da rešava komunalne probleme

"Nesposobnost lokalne vlasti u Knjaževcu da rešava komunalne probleme vidi se i u činjenici da i najprostiji radovi ne...

Ujutru oblačno, tokom dana razvedravanje

U Srbiji će ujutro i prepodne biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a sredinom dana i poslepodne prestanak padavina...

Zaječarci na najjačem Međunarodnom kik boks turniru

Zaječarci Nikola Milenković i Aleksandar Milivojević predstavljaće naš grad na jednom od najjačih turnira u kik boksu na Balkanu...
- Reklama -

Lider Nove Srbije  Velimir Ilić posetio je Zaječar i upoznao članove Gradskog odbora svoje stranke u Zaječaru sa daljim planovima. Na kraju sastanka poručio je da će Nova Srbija izaći na izbore i boriti se do kraja.

„Ovo nije Srbija za koju smo se mi borili“, istakao je na konferenciji za novinare u Zaječaru, Velimir Ilić predsednik Nove Srbije.

„Dolazeci video sam da je sve prazno, kuće, njive neizorane, zaraslo sve u korov, a to je ova vlast dozvolila. Na televiziji slušam kako smo mi sila. Najveći smo, najjači, potpisujemo ugovore, izvozimo.

Mi uvozimo meso, suhomesnate proizvode, sireve, mleko, sve živo, a ono što se izvozi u džaku i gajbi je sa toliko niskom cenom da seljak ne može da preživi“, rekao je Ilić.

Mi hoćemo jaku Srbiju i ne treba nam niko sa strane, istakao je Velimir Ilić.

„Sada idemo da otkrijemo rupu na saksiji. Pravimo koaliciju sa Albancima i Makedoncima koji su skroz propali i posle sa Kosovom i Crnom Gorom i tu ćemo da se utopimo i da budemo manjina.

Tako samo lud čovek može da razmišlja. Ovo je najgora vlada u istoriji“, rekao je Ilić.

Lider Nove Srbije je objasnio zašto je napustio Vučićevu vladu.

„Jedino sam ja napustio vladu, zahvalio se i otišao. Ukrali su na jednom ugovoru sa auto puta 180 miliona evra odjednom. Ugovorio sam  tender za 260 miliona i kada sam se  okrenuo posle nekoliko dana, oni su slobodnom pogodbom potpisali novi ugovor 180 miliona evra skuplji“.

Ilić je podsetio da su u vreme dok je bio ministar građevinarstva napravljeni put Zaječar – Bor, 12 sela je u ovom kraju dobilo puteve, urađen je i projekat tunela ispod Čestobrodice.

FOTO: zajecaronline.com

„Mi smo radili i gradili i nismo pričali, a ovi samo pričaju i kokodaču. Puteve smo sređivali, ali nismo se zbog toga hvalili na sva usta“, kaže Ilić.

Nekada su svi želeli da dođu u Srbiju, a danas svi iz nje beže, upozorava Ilić.

„Imam petoro dece i želim da ih zadržim ovde, jer ako oni odu sve će se ugasiti. Većina naroda je demoralisana i uplašena i ne smeju da izađu na izbore. Od tih što izađu on dobije pola, a opozicija ne zna da se udruži i da ga lako pobedi nego sada jedan deo ide u bojkot.

Vučić sa 2 miliona glasova ima dvotrećinsku većinu što znači da mu omogućavamo da napravi većinu i  da prođe lako.

Predajemo mu sve opštine, gradove, mesne zajednice, sve živo i ko će tek posle da ga pobedi kad sve uzme. Znači na crtu i da mu se žestoko suprotstavimo“, poručuje predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

Članove stranke, svoje simpatizere i novinare Ilić je podsetio da je u zemlji najiskusniji političar, jer radi najduže.

„Prvi put sam pobedio 1996. godine  i postao gradonačelnik i tolike mandate bio ministar. Boli me što u Vladi nema ni jednog inžinjera. Svi su sa falš diplomama i to je strašno i smežno i takvi  nam vode državu. Limari, keramičari..

Sve što je vredelo otišlo je van zemlje. Tvrdim da posla ima i da će biti dobro samo ako dovedemo struku na svoje mesto. U našoj Vladi niko nema regularnu diplomu da je završio ozbiljan fakultet sem Vučića i Dačića“, naglasio je Ilić.

Na kraju je Velimir Ilić Poručio da će Nova Srbija izaći na izbore i da će se boriti do kraja.

Sastanku je prisustvovao i Mirko Jović, predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije. On je rekao da će ovaj kraj, a naročito Bor i Zaječar tretirati kao veoma bitne tačke na izborima koji su pred nama.

„Na našoj nedavnoj skupstini ljudu iz ovog kraja pre svega Sasa Dimitrijević i Nina Protić su zauzeli značajnma mesta u rukovodstvu Nove Srbije i očekujemo da će oni sa vama zajedno da ponesu ne samo republičke izbore već i da naprave dobar rezultat u Boru i Zaječaru“, rekao je Jović.

Kako je naglasio, Nova Srbija obilazi mesta po Srbiji sa ciljem da pojača rad stranke.

„Ovde smo oduvek imali dobro uporište, a to nije slučajno nego je to zato sto je Nova Srbija jedna klasična narodnjačka konzervativna stranka a temelji te ideje su udarani ovde pre nekoliko vekova“, kaže Jović.

Mirko Jović, predese dnik Izvršnog odbora Nove Srbije je objasnio da  će Nova Srbija  ići na izbore jer je to obaveza stranke.

„Nije ovo stranka koja je nastala sada radi ovih izbora niti da se bori protiv bilo kog pojedinca ili neke stranke. Ova stranka ima svoju misiju i istorijski zadatak, a to je da obnovi Srbiju kao suverenu i slobodnu zemlju.Ovih dana to i Vučić pominje da želi suverenu i slobodnu zemlju, ali onaj ko to želi ne radi stvari koje on radi.

Ne prepušta celu privredu strancima, ne potpisuje sporazume koji su štetni za državu. Napravio je uslove u zemlji zbog kojih je narod pobegao iz zemlje.

Izgubio je milion stanovnika za vreme svoje vladavine i treba da nam objasni šta se desilo i gde su ti ljudi nestali. Bez rata, bez velikih epidemija, bez nekih katastrofa, narod prosto odavde nestaje“, upozorio je Jović.

„Naša uloga nije ista kao uloga ovih stranaka koje najavljuju bojkot. Mi znamo da su ovo redovni izbori i spremamo se za njih. Znamo da je 80% stanovnistva protiv vlasti. Postavlja se samo pitanje da li je neko sposoban da te ljude organizuje, okupi i da ih izvede, ohrabri i pokaže pravac.Mi mislimo da Nova Srbija sa Veljom Ilicem to može“, zaključio je na kraju Jović.

Nakon press konferencije u novootvorenim prostorijama Gradskog odbora Nove Srbije u Zaječaru priređen je i koktel za sve članove, simpatizere i prijatelje.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: