fbpx
Društvo

Ničić: Redarske službe će huligane sa Gitarijade privoditi organima reda

Provokativna dobacivanja i vulgarnosti na 53.Gitarijadi nisu dopustiva, izričito je naglasio gradočalnik Zaječara Boško Ničić, obraćajući se preko društvene mreže, onima koji, kako kaže, pokušavaju da bace senku na održavanje ove prestižne rok manifestacije. Prema njegovim najavama, od drufe festivalske večeri redarska služba ima za zadatak da udaljava huligane i privodi ih, po potrebi organima reda.

Prvo veče 53. zaječarske „Gitarijade“ pored sjajnog nastupa Vlatka Stefanovskog obeležili su nemili događaj iza kojih, kako je naveo gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, stoje huligani.

„Tamo gde je umetnost, kultura, muzika, tamo gde je rock ‘n roll, tamo nema mesta politici. Od prvog dana, ove manifestacije, njeni začetnici, tako su je osmislili.

Sinoć su neki, deo “uvezen” sa strane a deo ovdašnjih bukvalno “paćenika”, koje muzika očito uopšte ne zanima, svojim provokativnim dobacivanjima i vulgarnostima, pokišali da bace senku na predivno veče i još bolju svirku i uživanje nekoliko hiljada posetilaca manifestacije. Neka im je na čast i “diku” !

Omogućili smo im da besplatno uđu, prate festival i uživaju u muzici. Njima je cilj očito bio nešto drugo. Da iskoriste festival za iznošenje svojih političkih stavova i frustracija“, naveo je Ničić.

On je upozorio da se isto to spremalo i druge festivalske večeri.

„Zato Vas, koji ste došli da uživate u muzici, da se provedete i razonodite, molimo i apelujemo da im to ne dozvolite a posebno da, na najkulturniji mogući način, ukažete na to da ne želite da učestvujete u uvredama ljudi koji su odavno stekli status rock legende !

Zaječar jeste, bio i uvek će biti, grad otvorenog srca i duše za sve ali Zaječar, i njegovi građani, neće dozvoliti da grupice huligana stvore gorčinu u ustima hiljada posetilaca i učesnika 53. zaječarske Gitarijade“, naveo je Ničić .

Gradonačelnik Zaječara najavio je pojačanu kontrolu od strane redarske službe.

„Redarska služba će svima onima, kod kojih na ulazu u prostor „Gitarijade“ , pronađe „rekvizite“ namenjene bacanju na izvođače i učesnike programa, zabraniti ulaz na manifestaciju a redari (koji će biti raspoređeni među publikom) će izgrednike, i one koji se budu huliganski ponašali, privesti organima reda.

Svim ljudima dobre volje, gostima i učesnicima festivala želim još jedno divno veče-još lepše od sinoćnjeg. Rock n’ roll živi– njegov dom je Zaječar“, poručio je Ničić.

Podsećamo, sinoć, druge večeri 53. Gitarijade dogodio se manji incident, kada je za sada nepoznato lice čašom je gađalo frontmena grupe „Death Saw“, Đorđa Davida, a iz publike se čulo „Uaaa…“ zbog čega je David zatražio intervenciju dežurnih policijskih službenika.

Incident se dogodio neposredno pre nastupa početka nastupa demo bendova.

Policijski službenici identifikovali su počinioca, on je priveden iza bine a nakon pretresa i legitimacije odvezen u policijsku stanicu u Zaječaru.

1 komentar

  • prvo,djordje david je nula od čoveka.baš kao i boško ničić.uvek su mu zviždali kada je bio tu.a odomaćio se.kao i boško.kakv je to pevač kada od devet pesama izvodi samo jednu svoju.i svake godine isto..bezobrazan,drzak i..malo glup.kao i boško ničić..ne priliči jednoj javnoj ličnosti da nekog hrani gov…a..to je isti rečnik i boška ničića.sramota…

Dodaj komentar