Politika

Narodni poslanik Dejan Nikolić govori na 13. građanskom protestu u Zaječaru

Građanima Zaječara na 13. po redu protestu „1 od 5 miliona“ koji će u petak, 12. aprila biti održan na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru obratiće se Dejan Nikolić, narodni poslanik i Nemanja Veljković, organizator protesta.

Dejan Nikolić se kao student 1999. i 2000. godine borio za osnovne slobode.

„Na žalost, 20 godina kasnije, ponovo se okupljamo na ulicama i trgovima sa željom da se jednom za svagda rešimo te društvene anomalije da ne bi za 20 godina neki novi klinci ponovo šetali i protestovali jer mi nismo uspeli“, istakao je Nikolić.

I ovog petka građani u Zaječaru će svoje nezadovoljstvo iskazati učešćem u mirnoj protestnoj šetnji, ali i lepiti nalepnice sa lažnim obećanjima lokalnih vlastodržaca od 2004. godine do danas.

Početak 13. protestnog okupljanja zakazan je za 19 časova, kako, prema rečima organizatora, šetači i buka sa razglasa ne bi ometali nastavu u obližnjoj osnovnoj školi.

Nakon obraćanja govornika, učesnici građanskog protesta „1 od 5 miliona“ krenuće u šetnju ulicama Zaječara.

Protestna šetnja kao i prošlog petka krenuće od Trga Nikole Pašića, zatim Krfskom, ulicom Generala Gambete, ulicom Božina Jovanovića i Ljube Nešića, pored kružnog toka do trga Nikole Pašića gde će 12. šetnja biti završena.

 

Dodaj komentar