fbpx
Politika

NA LOKALNIM IZBORIMA U 4 OPŠTINE U SRBIJI VIŠE INCIDENATA: Najteži u Lučanima

ilustracija / pixabay

Građani Kule, Doljevca i Kladova birali su danas lokalnu vlast, a u Lučanima, gde jedino učestvuje opoziciona lista Savez za Srbiju, zabeleženi su ozbiljni incidenti, zbog čega je intervenisala policija, koja je privela muškarca iz Prijepolja.

Incident se desio u naselju Kotraža, na biračkom mestu broj 25, a policijskoj stanici Lučani dvoje građana je prijavilo da je ih prilikom dolaska na glasanje napala nepoznata osoba.

Dodaje se da je incident u Kotraži napravio najbliži saradnik Boška Obradovića Borko Puškić, predsednik Izvršnog odbora i član Predsedništva Dveri iz Prijepolja.

Na te događaje reagovao je i Savez za Srbiju, koji je saopštio da su samo sprečavali krađu glasova na biračkom mestu 25 u Kotraži i da nije bilo nasilja.


VIŠE INCIDENATA, NAJTEŽI U LUČANIMA,DVERI UPALE U POLICIJSKU STANICU

Lokalne izbore u četiri opštine obeležilo je više incidenata, a najteži je zabeležen večeras u Lučanima, kada je lider Dveri Boško Obradović sa grupom partijskih saradnika oko 19 sati upao u policijsku stanicu u Guči.

Savez za Srbiju saopštio je da su članovi njegovog Predsedništva večeras otišli u policijsku stanicu u Guči da traže oslobađanje jednog njihovog aktiviste, koji je zadržan, i tamo su zatekli državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović.

Šta Dijana Hrkalović radi u Guči na izborni dan, da li je ona naredila hapšenje aktivista Saveza za Srbiju, da li će ona večeras brojati glasove i dokle idu zloupotrebe državnih funkcija za jedne lokalne izbore, upitao je Savez za Srbiju.

Izbore u Lučanima pratilo je više od 200 posmatrača. Posmatračka misija CRTA je na nekoliko biračkih mesta zabeležila nepravilnosti.


I U KLADOVU NEREGULARNOSTI

I u Kladovu, gde je do 17 sati na birališta izašlo oko 35 odsto građana sa pravom glasa, zabeležene su nepravilnosti, a nestajala je i struja u pojedinim mestima.

U SPS su kazali da je primećeno više džipova beogradskih registracija, kao i da je njihov potpredsednik Opštinskog odbora Perica Panković prijavio nepravilnosti na izbornim mestima, zbog čega je dao izjavu u policiji.

izvor: novosti.rs

Dodaj komentar