Društvo

Martinović: Povećanje stočnog fonda ostaje prioritet Vlade Srbije

ministarstvo povećanje stočnog fonda
foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Povećanje stočnog fonda ostaje prioritet Vlade Srbije!

Država Srbija će nastaviti da radi na povećanju stočnog fonda i da ulaže sredstva u razvoj govedarstva, kao jednu od ključnih oblasti srpske poljoprivrede, poručeno je danas na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandra Martinovića sa predstavnicima udruženja proizvođača mleka i udruženja odgajivača goveda.

Ministru Martinoviću su na sastanku predstavljeni ključni izazovi sa kojima se mlekari i uzgajivači goveda širom Srbije suočavaju.

Razmatrane su mere koje bi doprinele prevazilaženju tih izazova. Bilo je reči i o tome kako stimulisati mlade da ostaju na selima i bave se ovom granom poljoprivrede.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno nastaviti sa strogom kontrolom uvoza mesa i mleka, u cilju zaštite domaće proizvodnje.

Martinović je sagovornicima zahvalio što su probleme, predloge i ideje izneli na jedan konstruktivan i civilizovan način, još jednom naglasivši da je dijalog i bliska saradnja države i poljoprivrednika jedini način da se srpska poljoprivreda unapredi.

On je podsetio na to da Ministarstvo poljoprivrede na godišnjem nivou izdvaja 900 miliona evra za subvencije po najrazličitijim osnovama.

Predstavnicima ovih udruženja predočio da će Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije uskoro organizovati javno slušanje na temu rekonfiguracije podsticaja iz budžeta Republike Srbije i pozvao ih da u njemu uzmu aktivno učešće. Ministar je poručio da će se zalagati za to da se javna saslušanja održavaju dva puta godišnje.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar