fbpx

Majstor svog zanata – Uroš Kostić

Preporuka:

FOTO DANA: Nesavesni Zaječarci doprinose većem zagađenju vazduha

Stalni apeli da se ne pali lišče, poljoprivredni ostaci i strnjike na njivama ili pored puta, kao i otpadni...

Proglašena epidemija afričke kuge divljih svinja u Kladovu i Pirotu

Uprava za veterinu proglasila je epidemiju afričke kuge divljih svinja, na teritoriji  lovišta u Pirotskom okrugu i u okolini...

Prezentacija “Evropskog dnevnika” u zaječarskoj biblioteci

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv...
- Reklama -

Imati posao u Zaječaru je postala privilegija. Ogroman broj građana , verujemo više od 30 %, je bez posla. Jedini izvor zarade ili preživljavanja su penzije straijih ukućana…. Postavlja se logično pitanje, dokle?

Tako smo i došli do junaka ove naše priče koji je svojevremeno bio profesionalni vojnik ali je zbog problema sa proširenim venama na nogama, morao da ostavi posao za koji on kaže: „Vojska , to sam ja“.

I ako potiče iz poznate porodice iz Zaječara Uroš Kostić je sasvim običan mladić, vedrog duha, uvek raspoložen za priču, tako je danas nama otkrio početak svog novog posla, za koji on kaže: „Pronašao sam opet sebe“.

uroš kostić
uroš kostić

Dugo je razmišljao posle ostanka bez posla kako da se osamostali, i počne opet da zarađuje, i tako u konverzaciji preko interneta sa prijateljem iz Amerike, došao je na ideju da počne da šije. Ne, nije greška, Uroš je polako sam počeo da uči da šije, i to ne obične stvari već taktičku opremu( rančeve, opasače, torbice, i.t.d.)

ranac uroša kostića
ranac uroša kostića

„Na jedan način , spojio sam dve ljubavi, vojsku i šivenje“- uz  osmeh rekao nam je Uroš.

Oko godinu dana je trebalo da savlada tehniku šivenje i posle toga usledili su prvi rezultati. Na staroj mašini „Singerici“ mnogo je stvari Uroš napravio.

uroš kostić

mašina
mašina sa kojom uroš šije

Napravio je fejsbuku grupu i počeo da reklamira svoje proizvode…Ponude su stizale sa obe strane okeana, a ono što ga je izdvajalo od konkurencije je kvalitet i preciznost rada, i naravno cena koja je daleko ispod svetskog standarda.

„Kod mene ljudi dobijaju i kvalitet i cenu, a to nigde nema“-rekao je Uroš

Kako on sam kaže dovoljno je da vi zamislite šta želite i na njemu je to da uradi. U poslednje vreme počeo je da radi i jakne, pantalone, pancire bukvalno sve od vojne i lovačke opreme.

uroš kostić sa rancem
uroš sa rancem

„Svetsko a naše“-završio je Uroš uz  osmeh.

ranac
ranac

Uroš Kostić je primer da i ako neko ostane bez posla, uz malo vere u sebe i svoje sposobnosti možemo doći i naći posao koji volimo. Nadamo se da će Uroša sreća poslužiti i da će jednog dana redakcija našeg portala šetati sa njegovim rancima po prirodi, a njemu zelimo uspeha u poslu i još mnogo mnogo posla.

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: