Društvo

Kurs “Moć promene” u Zaječaru (FOTO)

Sve srednjoškolke sa područja Zaječara imaće priliku da u okviru kursa “Moć promene” savladaju osnovne tehnike samoodbrane i nauče kako ih mogu primeniti u svakodnevnom životu.

“Moć promene” naziv je kursa koji Dečji centar u Zaječaru organizuje u saradnji sa Udruženjem “Fenomena” iz Kraljeva, a namenjen je srednjoškolkama. Kurs je besplatan i trajaće 7 nedelja.

“Tokom ovog kursa devojke će imati priliku da savladaju osnovne tehnike samoodbrane i nauče kako mogu da ih primene u svakodnevnom životu , a cilj osnaživanje mladih devojaka da preuzmu aktivnu ulogu u svom životu putem samopomoći” , ističu organizatori.

Prema rečima organizatora, polaznice kursa imaće priliku da savladaju veštine prepoznavanja sopstvenih emocija i potreba, veštine postavljanja granica, razumevanje obrasca moći i kontrole u vezama, ali i kako ih prepoznati i zaštititi se od nasilja u vezama.

Prvi susret održan je u subotu, 12. oktobra u prostorijma Dečjeg centra Zaječar, a kurs čini ciklus radionica, zajedno sa časovima fizičke samoodbrane.

Kurs “Moć promene” vode dve akreditovane voditeljice i instruktorka samoodbrane, a pohađa ga petnaestak devojaka.

Dodaj komentar