Društvo

KOLIKO LAMPICA, TOLIKO PARICA: Koliko je građane koštalo Novogodišnje ukrašavanje Zaječara?

Do polovine decembra Grad Zaječar zablistaće punim sjajem, zahvaljujući novogodišnjim praznicima koji nam se bliže i rasveti koja se uveliko postavlja na svim većim saobraćajnicama u gradu.

Osim centra grada i prilaznih ulica, ukrasi su već postavljeni u najgušće naseljenim delovima grada, a posao kićenja grada i ove godine je u nadležnosti Javnog preduzeća „Timok održavanje“ iz Zaječara.

Nakon treće izmene Programa poslovanja krajem septembra ove godine pomenuto preduzeće samo za materijal za izradu dekorativne rasvete dobilo je 3.500.000 dinara, pa su prema rečima direktora Viceta Lalića radnici JP „Timok održavanje“ još sredinom oktobra počeli da rade na reparaciji starih novogodišnjih ukrasa, a paralelno sa tim poslovima radi se i na izradi novih ukrasa u njihovoj režiji.

FOTO: Radio Magnum

FOTO: Radio Magnum

„ Ove godine nećemo naručivati ukrase od firmi po Srbiji, niti ćemo plaćati gotove ukrase, već će ukrasi biti napravljeni u našem preduzeću. Mogu slobodno da kažem da će grad Zaječar tokom novogodišnjih i božićnih praznika sijati punim sjajem i nadamo se da će se građanima dopasti“, naglasio je Lalić za radio „Magnum“.

Sa druge strane na Facebook strani pod nazivom „Prijavi korupciju“ navodi se da je krajem prošle godine u Zaječaru na kontu novogodišnje rasvete za jednog pingvina, igla i par stotina metara creva firmi „Keep light“ plaćeno oko 24.000 evra.

(O tome je izveštavao i portal „Zaječar online“).

Kako pingvin i iglo danas izgledaju prosudite sami…

Približno istu sumu zaječarsko preduzeće “ „Timok održavanje“ utrošilo je i ove godine za dekorativnu rasvetu i nabavku 8500 metara led creva, za koju je izdvojeno putem javne nabavke 3.473.597,98 dinara.

U tekstu se dalje navodi da prosta računica pokazuje da s obzirom da metar led creva u maloprodaji košta oko 200 dinara, za pomenuti materijal bi trebalo biti utrošeno oko 1.700.000 dinara. Pa bi preostali 1.800.000 dinara očigledno trebalo biti utrošeno za stezaljke, kleme, vezice, izolir trake i ostalu sitnu robu.

U prilog svemu navedenom pitali smo građane:

Da li je 3.500.000 dinara mnogo ili malo novca za Novogodišnje ukrašavanje grada?

Vasiljević Cveta

Vasiljević Cveta iz Lubnice navela je da joj se dopada kako je grad okićen, jer se time i gradu i građanima pridaje određena pažnja i da je izdvojena suma dovoljna za kićenje ovakvog grada.

Cvetković Milan iz Zaječara navodi da je grad ove godine prilično dobro okićen, ali je ipak to preveliki i nepotreban izdatak.

„Ipak bi novac trebao biti usmeren na drugu stranu“, zaključio je Cvetković.

Dragan Nikolić ne pridaje mnogo važnosti kićenju grada kao ni tome kako se gradski novac troši, jer na to kako kaže ne može da utiče, jer preživljava od danas do sutra.

Milan Milićević

Milan Milićević kaže da je u odnosu na prethodne godine, grad ove godine mnogo lepše okićen, ali da po pitanju utrošenog novca nije stručan da komentariše.

A kako se vama dopada Novogodišnja rasveta u Zaječaru i da li je, po važem mišljenju, izdvojeno mnogo ili malo novca za njegovo ukrašavanje?

Pogledajte galeriju fotografija:

 

Dodaj komentar