Dikie Lebedi

„Kiselo grožđe i druge sabrane basne Hajduk – Saše

zaječar
foto: ulice u zaječaru
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Imajući u vidu dimenzije i fantastičnost događaja u kojima smo, silom prilika akteri,

sasvim bi bilo prikladno da ova priča započne onim čuvenim:
„Mili Bože, čuda velikoga….“
Kako drugog prikladnog uvoda nema, preskočiću uvod, pa ću odmah preći na razdradu.
Jesenje čarolije i prva jača kiša izmamila je sve lepote našeg grada na površinu. Blagodareći vremenskim prilikama građani prvog reda ( ovi što imaju sreće da žive u asfaltiranim sokacima) uživaju u preskakanju bara, građani drugog reda (ovi što imaju sreće da su infrastrukturni radovi u njihovim ulicama upravo u toku ) riju po blatu, a građani trećeg reda ( oni što ne žive u asfaltiranim ulicama, ali ni u budućim modernim saobraćajnicama ) konačno se osećaju kao ljudi, jer su svi građani konačno u istom s*nju sa kojim oni svakodnevno žive.
271115-ulice-1
O stanju modernih saobraćajnica, i izgledu strogog centra grada najbolje svedoče slike iz priloga, te se na tome neću dalje zadržavati.
Inače, i vrapcima je poznato da je centralni komitet saveza naprednjaka Hajduk-Sašu najurio kao birov kučku, pošto je imenovani dao sebi za pravo da se ku*či više od doživotnog maršala, gospodina Vua i da naplaćuje harač u sopstvenoj režiji.
271115-ulice-2
O tome se naveliko raspreda već mesec dana, ali gle čuda, odjednom eto informacije da je on taj koji je otišao, jer ne može da trpi pritiske, jelte, koji bi se odrazili na objektivnost medija čiji je vlasnik.
Da kojim čudom niko od nas ne zna ko je taj koji vedri i oblači u TV Best i Moja TV, i da iste kuće nisu poznate po neobjektivnom, duboko pristrasnom i režimu naklonjenom izveštavanju, i da se TV Best nije proslavila po jađenju budžeta kroz prinudnu taksu za otklanjanje medijske blokade…
Dobro je poznato da su ustanove koje su odbile da plate harač u vidu obavezne nadoknade za marketing na crnoj listi, da njihovi zaposleni ne gostuju u emisijama, a kada se baš ukaže potreba  iz naftalina se vade prilozi za pokrivanje.
Ma, znate već, ono… što bi Putin rekao: „Da baba ima onu mušku stvar, bila bi deda…“
Pošto stvari stoje ovako kako stoje, ovo povlačenje zbog zaštite objektivnosti novinarstva i briga za medije, a osobito briga za sudbinu „Tanjuga“ može se podvesti pod onu narodnu: „Ko o čemu, kurva o poštenju, a mogla bi da prođe i ona „Ne laje kuče radi sela, nego radi sebe“.
271115-ulice-3
Posmatrajući opšte stanje svesti prosečnog stanovnika Zaječara, sasvim je izvesno i gotovo sigurno da više  niko ne podržava politiku SNS i sada već bivšeg im člana. Ono što ljude sprečava da se prihvate govnjive motke jeste pusti strah i uverenje da ne može biti bolje, koje je rezultat ispiranja mozga i višegodišnjeg napora da se kičma, organ koji je dupeuvlakačima suvišan, uništi.
Ludilo, jer se drugačije ne može nazvati parada neuspešnih, komičnih i jadnih pokušaja da se narodu zamažu oči i govna prikažu kao kinderlada, poslednji su trzaji čudovišta na izdisaju.
Zašto im i dalje dozvoljavamo da nas obespravljuju, da nam otimaju dojstojanstvo, nadu, godine, minute, sate, mladost i entuzijazam, kad smo mi gomila i većina i kad su oni tu zbog nas, a ne mi zbog njih?
 
Zašto mirno idemo na klanje kao stoka, kad smo ljudi?! I to kakvi ljudi! 
Izvanredni, u svakom pogledu te reči.
Nekada je izvesti decu na put značilo: opraviti ih da završe školu, zaposliti i oženiti.
Sada je jedini način da decu izvedete na pravi put da ih opravite da izvade pasoš i kartu za Beč u jednom pravcu kod Nikolića.
Uništen je sport. Uništena je infrastruktura. Uništena su javna preduzeća.
Kako Tanjug javlja: „Hajduče, gotov si!“
Molim slobodne medije da mu prenesu. A ovi ostali će se već snaći kako da ovo moje proglase za pretnju i od mene naprave farsu.
Ostajte mi zdravo.
Dikie Lebedi

1 komentar

  • Prasac je dolijao,ali,zar su Zaječarci toliko dugo morali da čekaju da se oni gore trgnu i sklone ga, iako su uredno obaveštavani od građana o teškom muljanju prasca?!

Dodaj komentar