fbpx
Društvo

Još 15 novih slučajeva koronavirusa u Boru

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora registrovano je još 15 novih slučajeva virusne infekcije Covid-19. Od tog broja, naglašava dr Goran Joksimović, direktor borske Opšte bolnice, dvoje je hospitalizovano dok su ostali u kućnoj izolaciji sa blažom kliničkom slikom.

“Rezultat čeka 29 naših sugrađana. Na Grudnom odeljenju trenutno je hospitalizovano 20 bolesnika, od kojih je 12 pozitivno na virus korona. Klinička slika se menja jer su sve češći slučajevi sa težom kliničkom slikom koja iziskuje kiseoničku podršku – da budem jasniji, ne upotrebu respiratora, već kiseoničku podršku. Broj pregleda u kovid ambulanti se povećava u odnosu na prethodne dane i apelujem na građane da se pridržavaju propisanih mera”, kazao je dr Joksimović.

On je naglasio da je na Covid-19 pozitivno i troje zdravstvenih radnika koji su u kućnoj izolaciji. Takođe je naglasio da je i kod 15 novoobolelih, uglavnom reč o porodičnim kontaktima i da se najverovatnije ne poštuju uputstva kućne izolacije.

Dr Joksimović je dodao da je trenutno ukupno 86 osoba na teritoriji grada Bora pozitivno na ovaj virus.

izvor: nova.rs

Dodaj komentar