fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

Jeremić u Zaječaru: Narodna stranka je za odlaganje lokalnih izbora u Zaječaru, Кosjeriću i Preševu

FOTO: zajecaronline.com

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić sa saradnicima posetio je danas Zaječar. Jeremić je na konferenciji za medije izjavio da je Narodna stranka za odlaganje lokalnih izbora u Zaječaru, Кosjeriću i Preševu.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke poručio je u Zaječaru da je ta stranka za odlaganje lokalnih izbora u Zaječaru, Кosjeriću i Preševu. On je izjavio da izbori koji su zakazani za 28. mart, treba da budu odloženi do okončanja dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje EU.

“Narodna stranka je prva podigla glas protiv izbornih uslova u zemlji. Na izborima 2019. opozicioni blok se podelio, jer je jedan deo izašao na izbore, a drugi su bojkotovali. Neprihvatljivo je održavanje lokalnih izbora pod sadašnjim uslovima, jer se ništa nije promenilo od prethodnih parlamentarnih izbora, održanih 21. juna prošle godine. Prvi zahtev Narodne stranke biće odlaganje izbora u Zaječaru, u dijalogu vlasti i opozicije”, kaže Jeremić.

Jeremić je podsetio da je Narodna stranka dala reč da neće učestvovati na izborima, dok se ne steknu uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora.

“Verujem da će građani umeti da cene našu odluku i to što držimo reč. Lokalni izbori su veoma važni, ali ako ne budemo dosledni svojim principima, nikada nećemo biti u stanju da promenimo pošast koja je zarobila Srbiju. Svi koji budu učestvovali na lokalnim izborima 28. marta, biće deo nelegitimne vlasti u Zaječaru i sigurno će snositi posledice po promeni režima.”

Jeremić je u Zaječaru razgovarao sa građanima i tom prilikom je poručio da među stanovništvom postoji želja za razgovorom, ali da niko ne želi da se fotografiše.

“Primetili smo veliki strah kod Zaječaraca, koji žele da razgovaraju ali ne i da se fotografišu. Dotle smo stigli jer nas vode kriminalci, kako na lokalnom nivou u Zaječaru, tako i na svim nivoima vlasti. Mi smo otpor takvoj vrsti vođenja Zaječara i zato nećemo izaći na izbore 28. marta, jer za to ne postoje uslovi”, kazao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić istakao je da je u Zaječaru proglašena vanredna situacija zbog virusa korona, ali i da pored toga raspisani su lokalni izbori.

“Režim nijednog trenutka ne mari za živote građana, nego mu je važno samo da što duže opstane na vlasti. Boje se da će u dijalogu o izbornim uslovima morati da bar malo normalizuju politički život u Srbiji i zato žele da što pre održe lokalne izbore u Zaječaru, Кosjeriću i Preševu”, rekao je Aleksić.

2 komentara

  • ” Svi koji budu učestvovali na izborima, snosiće posledice “. Pa da li je to nama zaječarcima i opozicija počela da preti. Posle 18 godina uništavanja grada i gradjana od borskog dvojca bez kormilara ( Ničić – Mirković )i domaćih izdajnika ( SPS i ” česme ” ), svaki minut čekanja za nas domoroce može biti koban. Ako vi možete da čekate da se steknu uslovi mi NE možemo. Nemate prava da nas sprečavate da se borimo da spasimo grad i sebe. Vi pregovarajte mi bi da se borimo. Ništa bolji uslovi nisu bili ni u Crnoj Gori ni u Banjaluci, pa je vlast promenjena. Vi u krugu ” dvojke ” nastavite da filozofirate, teoretišete i pregovarajte a nas pustite da se borimo. ako nećete da nam pomognete nemojte da nam odmažete. Počinjem da se pitam ko ovoj vlasti ide naruku, i ko radi u korist svoje štete.
    I sama borba nekima donosi izvesno zadovoljstvo, bez obzira na ishod. Nama je dogorelo do nokata, čekanja nema , a naročito ne na neodredjeno vreme, to jest do sticanja uslova, što može da bude plus beskonačno ili NIKAD.
    Hvala na poseti i pomoći !

Dodaj komentar